Monday, September 14, 2015

Tips Kulit Cantik Bagi Kecantikan Dalaman dan Luaran

Assalamualaikum

Semalam saya ada cakap nak share tips kulit cantik kan?

Hari ini saya nak cerita tips kulit cantik yang membantu ramai wanita mendapatkan kulit wajah idaman mereka.

Nak cantik kena bermula dari dalaman dan luaran kita


1. Pengambilan Vitamin C dalam diet seharian

Pengambilan Vitamin C secara konsisten sangat membantu mendapatkan kulit yang berseri-seri, anjal dan lembut. Vitamin C juga bagus untuk mengecutkan jerawat dan mengecilkan pori-pori di wajah.

Buah-buahan seperti strawberi, buah kiwi dan oren sangat kaya dengan Vitamin C. Ambil setiap hari memang akan nampak kesannya di wajah kita :)

2. Minum air masak 8 gelas sehari

Perasan tak kalau minum air masak dengan banyak setiap hari, kulit kita akan kurang kering? Kulit menjadi lebih lembap dan air kencing juga menjadi lebih jernih.

Sebab, air ialah komponen terpenting dalam badan manusia. Kalau minum air dalam kuantiti sedikit sehari pun dah boleh nampak perubahan macam kita lebih cepat lesu dan kulit kelihatan tak bermaya.

Jadi, kena minum air selalu lagi-lagi dalam musim jerebu ni ye :)

3. Pakai skin care yang sesuai dengan jenis kulit

Tujuan memakai skin care ialah untuk membuang segala kulit mati, kotoran dan sisa mekap yang boleh menyumbat pori, menjadi punca jerawat dan liang pori besar.

Nak tips lagi eksklusif? Amalkan supplement dari rangkaian Shaklee seperti Vivix, Vitamin C dan Shaklee Collagen Powder. Ia kaya dengan antioksidan, membantu pembentukan kolagen dari dalam dan membantu mengatasi masalah kulit seperti sunburn, jerawat, parut jerawat, parut berlubang dan juga masalah jeragat.

Set Cantik Jelita Shaklee


Itu untuk kecantikan dari dalaman. Dari luaran, boleh menggunakan rangkaian skin care Nutriwhite (khas untuk kulit normal) atau Enfuselle (khas untuk kulit berminyak atau kering). Kedua-dua produk ini memang setanding dengan produk kosmetik yang terbaik, tanpa diragui hihi.

Nak cantik pasti boleh dengan konsisten melakukan tips-tips yang dikongsi ini serta mengamalkan pemakanan supplement seperti Shaklee ;)

Nabihah Yunus
Shaklee ID: 893006
SMS/Whatsapp/Telegram: 012-3620750



Sunday, September 13, 2015

Rant on Kulit Cantik

Assalamualaikum

Kulit yang sihat pasti idaman semua orang kan? Bila tengok kulit orang ni cantik, hati dan mulut mula memuji hihi.

Ada orang mungkin kulit cantik kerana genetik. Kulit dia memang jenis camtu. Kalau kulit yang memang asal tak jaga sikit, naik jerawat?

Haa... macam mana? Esok saya ulas rahsia kecantikan kulit yang mudah dan mujarab.

Stay tuned. Hari ini dah pukul 11.30 p.m.

Saya memang kena post lagi awal pagi lepas ni hihi. Asyik malam je. Mata pun tak larat dah kalau selalu buat macam itu :)
Saturday, September 12, 2015

Keistimewaan ESP Shaklee yang Membuatkan Diriku Jatuh Cinta Dengannya

Assalamualaikum

Waktu saya belajar dulu, saya selalu rasa lemau, tidak bermaya, sukar menumpukan pelajaran di dalam kelas. Kalau waktu tengah hari sahaja, perut asyik berbunyi minta diisi. Berkeroncong habis bunyinya. Kriuk kriuk perut tanya mana nasi, mana nasi heheh :p

Lapar sampai boleh makan macam ni :)


Kalau ikut style makan macam gambar atas itu, sampai esok saya kenyang hihi. Sampai esok jugak saya tertidur kroh kroh kroh. Nak makan macam itu, memang perut tak lapar, tapi mata confirm nak terlelap. Sedap tidur hihi.

Nak kata saya ini jenis tak ambil sarapan pagi, ambil je. Jarang skip sarapan. Makan biskut ke, roti ke, kuih ke, semua tak jalan jugak. Kalau makan nasi lemak dah sah-sah saya boleh tertidur dalam kelas. Hihi. Pernah jugak tertidur sambil tersengguk-sengguk. Tak tahu kalau pensyarah nampak ke tidak sebab kelas ada lebih kurang 20 orang sahaja masa tu :D

Jadi, apa saya buat?

Masa itu waktu bulan puasa. Konon-konon nak kulit lebih berseri-seri sedikit masa nak menjelang Syawal kan... hihi. Saya order 1 canister ESP Shaklee. Sebab sudah baca banyak kebaikan ESP ini. Lagipun, saya tak kisah sangat minum air soya. Nak kata favourite masa tu... hmmm... so-so jugak. Tak lah minat sangat.

Lepas dah minum. Rasa lain macam pulak badan. Saya rasa lagi segar, lagi bertenaga, excited dan juga kurang lapar. Memang marvellous lah kesan dia.

Masa saya consume bulan puasa, jadi memang tak terasa sangat lapar tu. Haus adalah, biasalah kan? Tapi memang rasa kenyang dan energy yang lebih baik daripada masa tak ambil ESP Shaklee tu. Bila minum lagi, rasa mak oii.... sedap sungguh rasa dia!! Baru bancuh dengan air kosong. Tak bancuh lagi dengan jus buah ke, yogurt ke, air Nestle Bliss ke hihi.

Bila lama-lama dah suka minum ESP ini, baru tahu yang banyak sungguh kebaikan yang ada dalam satu canister itu.

Sebab ESP sebenarnya lah juga reason yang saya rasakan munasabah sangat untuk join keahlian Shaklee ini. Lagipun, bila dah join, memang dapat beli dan kumpul point setiap bulan. Bila cukup sahaja point itu, boleh beli ESP Shaklee ini lagi banyak-banyak canister. Mehhehhehee ;)

Energizing Soy Protein
Manfaat Energizing Soy Protein (ESP Shaklee)


ESP Shaklee ini juga banyak kelebihannya. Ia sangat-sangat membantu menghilangkan masalah kulit kusam, kulit yang ada jerawat, sering lesu (seperti saya dulu-dulu), keguguran rambut dan badan berisi.

Selain itu, antara kelebihan ESP Shaklee ini ialah ia dibuat tanpa menggunakan soya yang diubah suai secara genetik atau Genetically Modified Organism (GMO). Ia dikawal dengan proses piawaian yang ketat dan lagi seronok, 9 asid amino yang tubuh kita perlukan, tetapi tidak boleh hasilkan ada dalam 1 canister tong ESP ini :)

Lagipun, ia pilihan yang lebih sihat, selamat dan pastinya sangat berkhasiat. Kalau nak tau, banyak supplement dalam produk Shaklee ini, memang dapat kesan yang lebih hebat dan amazing bila di add on dengan ESP Shaklee :)

Jadi, jika anda nak dapat kesan positif seperti mana yang saya dapat, hubungi saya, pengedar sah Shaklee anda. Saya sedia memberi konsultasi eksklusif untuk mendapatkan kesan terbaik untuk anda.

Nabihah Yunus
Shaklee ID: 893006
SMS/Whatsapp/Telegram: 012-3620750
Thursday, September 10, 2015

Tips Kecantikan Paling Senang Mudah dan Murah

Assalamualaikum

Rahsia kulit cantik sebenarnya memang antara topik popular dalam kalangan wanita. Kulit flawless, kulit anjal gebu, cerah berseri dan lembut menjadi idaman kalbu. Cerah berseri tak semestinya kena kulit macam orang Cina, Jepun atau pun Korea. Cukup sekadar tidak kelihatan kusam dan kemerahan akibat masalah tekanan, kurang tidur dan selalu makan makanan bergoreng.

Antara petua nak dapatkan kulit flawless dan cantik menawan ialah dengan mengamalkan minum air masak setiap hari.

Air masak? Simple sangat bunyinya kan? Namun, adakah kita benar-benar mengambil kira pengambilan air masak setiap hari? Berapa liter sehari kita minum air masak itu?

Susah tak soalan ini? Hihi. Saya sendiri teringat soalan Add Maths masa saya mengambil SPM tahun tak boleh dinyatakan hihi. Lepas je keluar dewan peperiksaan, ada pelajar perempuan mencarut sebab soalan susah. Hahaha.. kelakar pulak bila ingat hihi. Tu baru soalan sebenar Add Maths SPM :)

Soalan di atas cuma berapa banyak minum air masak sehari je. Mudah jawab kan?

Kalau awak ada 2 botol air dalam 1.5 liter setiap satu, senang dah. Tak perlu susah-susah isi air setiap kali air habis. Kalau tak, lepas tu, tak ingat pulak bila dah habis air sebotol tu.

Tengok-tengok, sehari minum satu liter air je T_T

Botol air macam ini pun boleyyy


Jangan culas okey? (Pesanan untuk saya juga)

Ini adalah tips termudah, termurah dan memang permaisuri, raja segala tips kecantikan. Sebabnya, kulit kita mengandungi hampir 70% kuantiti air. Nak peredaran darah lancar, sisa toksik dibuang dengan selamat dan efektif, minumlah air ye pembaca yang saya sayang :)

Lagipun, tubuh manusia boleh hidup tanpa makanan 3 hari if I'm not mistaken. Betul? Tapi bayangkan kalau 3 hari tak minum air masak atau air kosong. Air kencing akan jadi kotor, nafas boleh berbau, tekak kering, kulit menjadi pucat, kulit nampak kusam dan banyak lagi simptom yang kelihatan sama ada kelihatan atau tidak. Unta boleh hidup tanpa air.. manusia? Mustahil.

Dah minum air, lepas tu? Kita kena juga ambil supplement untuk kulit yang cantik.

Berminat nak tahu produk terbaik untuk kulit anda? Ada Set Skincare Bajet, Set Skincare Basic dan Set Skincare Premium.

Hubungi saya untuk info lanjut dan pesanan,
Nabihah Yunus
Shaklee ID: 893006
SMS/Whatsapp/Telegram: 012-3620750
Wednesday, September 9, 2015

Perlu ke Habiskan Duit Buat Facial Apabila Ada Pilihan Lebih Jimat?

Assalamualaikum

Pernah tak rasa dah pakai make up remover atau cleansing oil, tapi kulit macam tak bersih sangat pun? Blackhead atau whitehead masih berleluasa ada di wajah. Siap panggil kawan dia, jerawat dan sebum datang... lama-lama jadi kulit berminyak.

Apa????? Sedih lah kalau kena pada wajah kita yang sudah lah comel dan cantik, nanti menangis tidak berlagu wuwuwu.. kulit pun kusam. Bila ada orang tanya,

"Kau tak cukup tidur ke?"
"Kau menangis ke?" (Sebab mata nampak sembap)
"Kau datang bulan ke?" (Sebab jerawat naik tiba-tiba kat pipi)

Last-last, kita.....
(Menangis lagi kat tepi sudut lepas tu T_T)

Kalau lah, kalau awak ada pernah kena dan rasa perasaan macam ini, buatlah sesuatu pada wajah yang awak sayangi itu. Wajah itu ada satu je. Lain lah awak boleh pakai topeng ke, mask ke, nak tukar bila muka flawless pakai topeng ini. Bila kulit kusam boleh pakai topeng ini. Haahahah.. ini part scary hoho

Sebab biar bila kulit kita kelihatan berseri-seri, cerah dan nampak glowing, lembap dan moist, tertutup sikit mulut orang... Nanti diorang yang tanpa segan, tanpa disuruh akan cakap cantiknya kulit kau, bersihnya kulit kau dan macam-macam pujian yang membahagiakan hati yang pernah bernanah mendengar kritikan pedas diorang ini. Hahaha :)

Sebab wajah ada satu je, itu yang ramai sanggup buat rawatan di spa, pergi facial tiap-tiap bulan, pergi pakar kulit atau dermatologist bila kulit wajah bermasalah dan sensitif mungkin kerana hormon atau pun tersalah ambil produk, atau pun cuma nak bagi kulit wajah berehat, dibelai dan diurut mereka yang lebih professional.

Siap ada rawatan mencecah RM 1000 ke atas, meskipun hanya rawatan selama 1 jam lebih. Oh, tidakkkkk... bagi saya tidak berbaloi. Sebab kita pun sebenarnya mempertaruhkan kulit kita (saya pakai je terms mempertaruhkan hihi) di atas tangan rawatan doktor, dermatologist, pakar spa, rawatan kulit dan seumpamanya ini.

Sebabnya belum tentu berkesan iye tak? Boleh memang boleh. Tiada siapa halang. Tetapi, adakah awak pasti kulit awak tidak sensitif dan alergik dengan bahan-bahan dan kaedah yang akan digunakan? Sebab long term, berbaloi ke harga yang kita bayar? Sebulan contoh RM 100, setahun RM 1200. Belum termasuk lagi kalau kita ada tambah pakej nak kena urut badan, sauna ke... contoh sahaja yer ;)

Kenapa tidak memilih yang lebih jimat, berkesan, tahan lama dan semestinya semulajadi dan selamat seperti produk kecantikan Shaklee?

Tak percaya? Ramai wanita sudah menggunakan produk hebat ini. Kajian yang dijalankan terhadap bahan-bahan yang digunakan untuk proses pembuatan produk Shaklee pun sangat ketat, tidak termasuk belanja setahun yang dilaburkan oleh pihak Shaklee untuk memastikan produk-produk yang dikeluarkan benar-benar selamat dan berkesan. Memakan $200 juta U.S. Dollar ye :)

Amazing sangat bukan?

Esok saya akan share produk terbaik untuk hilangkan masalah kulit kusam dan nak kulit flawless tanpa perlu guna apps 360 atau filter bagai.

Sekian bebelan percuma saya, Nabihah ;)

Esok tak membebel lagi, hihi
Tuesday, September 8, 2015

5 Mutiara Kata untuk Pedoman Hati yang Selalu Sensitif

Assalamualaikum

Tajuk dengar best kan? Mutiara kata ye bukan mutiara naga. Naga tu mitos je. Haha. Kecuali buah naga, yang tu memang wujud dan sedap dimakan yum yum yum :)

Dah saya tak melalut lagi ni hihi...

Mutiara kata ni saya ambil daripada one of my favourite mentors, Puan Lyna Noh atau Master Lyna Noh, my super upline dalam Shaklee. Saya sempat tulis apa yang beliau share kat personal akaun Facebook beliau.

Memang betul pun apa yang disharekan.

Meh saya tulis balik apa yang best sangat dan tepat kena batang hidung I ni yang tak berapa mancung :p

Sebab banyak sangat saya tersilap dalam adab berkawan sebenarnya. Moga anda semua tak buatlah silap dan think positive. Positive vibe je ada selalu hihi :

5 Mutiara Kata:

1. Kalau orang cerca kita, tak usah balas balik. Bila kita diam, malaikat yang setelkannya. Kalau kita balas, setan terus datang ambil port.



2. Tabirkan diri dari benda-benda negatif. Ada kawan negatif? Jangan putuskan silaturrahim, tapi tabirkan diri. Macam mana nak tabirkan? Jangan izinkan hati kita cenderung pada negativiti orang keliling. Kita berhak menentukan respon kita. Berkawanlah dengan lingkungan yang positif dan kuat berusaha.

3. Bila ada orang benci kita, jangan benci dia balik, tapi perbaiki diri dan doakan beliau bahagia dan hilang perasaan negatif di hatinya terhadap sesiapa pun.

4. Usah harapkan orang lain buat baik dengan kita kalau kita belum buat baik dengan orang.



5. Jangan terlalu sensitif dan sibuk memikirkan perasaan orang lain terhadap kita. Mungkin mereka tak peduli pun tentang kita. Gunakan masa untuk upgrade diri.

******************************

Ada rasa macam terkena batang hidung sendiri tak? Hmm... biasalah kadang-kadang kita ni mudah sentap. Mudah melatah. Memang saya pun selalu menyirap kalau orang cakap bukan-bukan,benda tak berfaedah ni.

Tapi, apa yang saya buat? Buat tak kisah pun. Ada aku kisah? AAK? Buang habis beras je cakap keburukan orang. Sebab tak semua perfect dan sempurna di mata kita, manusia yang serba serbi tak sempurna ini.

Sedangkan Nabi Muhammad, semulia-mulia manusia, kekasih Allah pun diuji dengan cara orang kafir Quraisy hina baginda, dibaling benda seperti batu, yang buat darah mulia baginda meleleh keluar, inikan kita, yang belum tentu baik dan cantik isi hati kita.

Kita semua manusia, memang ada limit jugak. Kadang-kadang nak mengamuk, nak marah. Cuma tarik nafas, kurangkan dan kalau boleh, berhenti terus fikir benda keburukan dan negatif ini yer? :D

Saya suka sangat point Puan Lyna Noh. Memang mendalam. Heeee... haaa... if you are wondering macam mana nak kurangkan stress, rasa sakit kepala fikir benda pelik-pelik ni, saya suka suggest Vitamin B Complex dari Shaklee..

Memang berkesan sebab ia vitamin anti-stress. Gabungkan sekali dengan Vita-lea (multivitamin juga dari Shaklee), kesan dia memang hebat. Ada zikir yang akan saya ajarkan tentang macam mana nak kurangkan rasa stress, menyampah dengan perangai orang sekeliling. Sebab mulut manusia ni bukan boleh tutup kan? Kita muhasabah, fikir yang positif je hokey? :)

Mesej saya untuk sesiapa yang berminat dengan supplement anti-stress ini hihi ;)

Nabihah Yunus
Shaklee ID: 893006
SMS/Whatsapp/Telegram: 012-3620750
Monday, September 7, 2015

Bagaimana Nak Hilangkan Parut Demam Campak Dalam Seminggu?

Assalamualaikum

Semalam saya ada cakap nak share apa yang Puan Herny ambil untuk dapatkan kulit cantik dalam masa seminggu. Seminggu tau! Bukan sebulan, dua bulan. Puan Herny kena parut demam campak yang membuatkan beliau melakukan rutin kecantikan menggunakan produk Shaklee secara extra care. Tambah dos vitamin yang sesuai untuk hilangkan masalah kulitnya waktu itu.

Apa kata Puan Herny ni:

Testimoni Set Kecantikan Shaklee


Gambar atas tu adalah testimoni saya sendiri....

EPIK sangat tau... ramai orang guna gambar tu... teruk tau muka saya masa tu.. saya kena masa pergi UMRAH..

dah la ada 2 majlis besar masa tu..
1) Hari jadi anak
2) master celebration saya

Haaaaa ~ serammm muka macam tu macam mana nak join event! dah la event saya sendiri.. buat kat hotel pulak tu.. jadi saya treat secara intensive dalam seminggu je clear licin habis parut2 bagai tu...

saya gunakan pencuci muka ❤ NURTIWHITE > memang cuci muka dengan kerap.. 5 kali sehari asal wuduk je cuci muka dulu.. memang sangat bagus untuk renew sel-sel mati

* VITAMIN E > saya picit dan letakkan minyak kat parut-parut
* VIVIX > haa vivix saya ambil 3 sudu besar sehari! banyakkan? tapi memang awesome hasilnyaaa! 1 minggu settle! takde dah bengkak-bengkak, merah-merah... dia baiki dari dalam
* VITAMIN C > saya ambil 4 biji sehari

Atas tu kalau muka dah teruk sangat boleh buat macam tu! memang sekejap boleh setel... kemudian boleh maintain sesuka hati anda :) :) :)

Hebat kan testimoni ini? Syukur alhamdulillah. Apa-apa pun, nak kulit cantik, nak bebas parut, masalah cela di muka, hilangkan masalah jerawat atau jeragat dan kecilkan pori ke, do something about it.

Sebelum anda bertukar-tukar produk kosmetik atau skin care products, lebih elok saya suggest kan rawat dalaman dulu. Sebab bila dalaman dah cantik, luaran pun bertambah-tambah flawless dan gebu semacam. Nanti mesti ada yang nak tahu rahsia apa yang kulit anda bersih, lembap dan flawless ;)

Saya dan ramai wanita cantik lain menggunakan produk hebat Shaklee sebagai our favourite product ever lah hihi

Anda bagaimana? Berminat nak tahu bagaimana nak kulit bersih dan cantik macam Puan Herny?

Hubungi saya, pengedar sah Shaklee anda

Nabihah Yunus
Shaklee ID: 893006
SMS/Whatsapp/Telegram: 012-3620750
Sunday, September 6, 2015

4 Sebab Ramai Wanita Cantik Menawan Menggunakan Vitamin C Shaklee

Assalamualaikum

Semalam saya dah janji nak share sebab lain kenapa ramai wanita cantik gojes memilih Vitamin C Shaklee. Entry sebelum ini boleh baca di sini: Kenapa Ramai Wanita Cantik Gojes Menggunakan Vitamin C Shaklee

Hari ini saya tambah 4 Sebab Ramai Wanita Cantik Menawan Menggunakan Vitamin C Shaklee

Heee... tajuk pun nak lebih kurang. So, hari ini saya belanja sebab kenapa ramai wanita cantik menawan suka sangat Vitamin C Shaklee ini. Vitamin C Shaklee ni ialah Sustained Release Vita C Plus yang awesome itu :)

1. Satu tablet Vitamin C Shaklee ini adalah bersamaan dengan 7 setengah biji oren

Adakah kita sanggup ambil 7 setengah biji oren setiap hari? Hmmm... kalau 7 biji strawberri atau blueberry boleh kot. Sebab comel kecik comel lote gitu kan? Hihihi

Vitamin C Shaklee


2. Vitamin C Shaklee didatangkan bersama-sama dengan bioflavonoid iaitu bahan penting yang akan membantu penyerapan Vitamin C dengan lebih baik

Ini juga salah satu keistimewaan Vitamin C Shaklee berbanding Vitamin C di pasaran yang lain. Sama jugak dengan sistem "sustained release" di mana setiap 1 jam, 100 mg akan dilepaskan perlahan-lahan di dalam badan bagi membolehkan vitamin c sentiasa berada di dalam badan kita. Keistimewaan ini yang menyebabkan ramai wanita cantik sangat menggemari Vitamin C Shaklee ini ;)


Apa yang kita ambil mestilah kita nak ia diserap oleh badan bukan? Bila ada bioflavonoid, kita pun tahu yang Vitamin C yang kita ambil ini diserap dengan lebih baik berbanding vitamin C yang tidak mempunya bioflavonoid.

3. Ia sangat bagus untuk mereka yang mempunyai masalah kulit sensitif

Saya pasti ada di antara kita yang pernah mengalami muka cepat merah dan kegatalan selepas terdedah dengan debu, habuk dan cahaya matahari. Rasa kulit macam terbakar dan sun burn pulak tu... oh no!!!

Memang tak dinafikan Malaysia negara yang panas dan cuaca sangat tak menentu. Tiap-tiap hari pun mesti ada pencemaran debu, udara yang buatkan kulit sangat sensitif dan jika dibiarkan, sangat mudah menggelupas dan kering.

Vitamin C Shaklee ini memang bagus untuk skin yang sensitif dan sangat sensitif pun boleh. Vitamin C Shaklee membantu pertambahan kolagen dalam kulit, melegakan dan meredakan masalah kulit kemerah-merahan akibat salah pencuci muka atau produk kosmetik yang digunakan, terdedah kepada cahaya matahari buat jangka masa yang panjang, debu daripada asap kereta dan juga. Ada dos bersesuian yang akan saya suggestkan kepada anda yang membuat pembelian vitamin C Shaklee ini daripada saya ;)

Testimoni Set Cantik Shaklee

Testimoni Set Cantik Shaklee wanita cantik dalam gambar ini berjaya menghilangkan parut chicken pox dalam masa seminggu. Licin betul kulit beliau bukan? Tak perlu gunakan apps 360 nak buat muka nampak flawless dan filter bagai. Apa yang diambilnya selain Vitamin C? Memang wanita ini menggunakan Vitamin C secara konsisten dan dos yang sesuai untuk nak dapatkan kesan yang lebih cepat untuk dapatkan #shakleeeffect seperti ini. Amazing bukan? Saya akan share next entry pulak ye. Tak sabar nak share ni hihihi

4. Harga Vitamin C Shaklee ini sangatlah menjimatkan, berpatutan dan affordable. Semua orang mampu memilikinya

Kalau saya beritahu harganya, pasti anda terperanjat hihihi...

Harganya memang mampu milik. Bukan RM 200, bukan RM 175, bukan RM 150 pun tidak. Tidak jugak :)

Cuma RM 92.50 tidak termasuk pos.

Murah sangat bukan? Selain itu, ia tahan 6 bulan. 6 bulan itu sangat lama ye. Kalau yang nak kesan cepat, boleh mengambil lebih dari 1 biji sehari. Tiada masalah.

Bagi anda yang nak saya bantu anda dapat semua kesan hebat daripada Vitamin C Shaklee ini, jangan segan-segan mesej dan PM saya okeh?

I'm more than willing to help you

Saya ada tips dan rahsia nak share dengan mereka yang membuat pembelian produk Shaklee daripada saya yer hihi.

Hubungi saya,

Nabihah Yunus
Shaklee ID: 893006
SMS/Whatsapp/Telegram: 012-3620750


Saturday, September 5, 2015

3 Sebab Kenapa Ramai Wanita Cantik Suka Makan Vitamin C Shaklee

Assalamualaikum

Selalunya, waktu perayaan Tahun Baru Cina mesti akan ada buah limau mandarin bukan? Rasanya sangatlah sedap, manis dan mudah didapati. Walaupun saya dan keluarga tak menyambut Vitamin C, kami tak ketinggalan membeli satu kotak buah limau mandarin.

Sebab waktu itu, memang kira buah hot stuff. Banyak kedai runcit ada jual bukan? Hihihi

Alkisahnya, buah oren, limau tempatan, limau mandarin, limau gedang (grapefruit) dan buah lemon dikategorikan sebagai buah-buahan sitrus. Kebanyakan buah-buahan sitrus kaya dengan vitamin C yang sangat bagus untuk gusi, untuk kulit yang licin, cantik dan semakin cerah, dan juga memperbaiki kesan parut, cela-cela di badan dan muka ;)

Hari ini saya nak share 3 Sebab Kenapa Ramai Wanita Cantik Sukakan Vitamin C Shaklee

1. Penggunaan secara konsisten dan istiqamah membantu menghilangkan masalah kulit seperti jerawat dan parut jerawat

Vitamin C ini boleh dikatakan sebagai vitamin untuk kulit yang cantik. Selalunya, punca jerawat dan parut jerawat ialah berpunca dari kekurangan vitamin C. Bila dalaman dah lengkap dengan nutrisi hebat seperti Vitamin C, barulah luaran pun hilang segala masalah kulit yang menghantui wajah selama ini...

Testimoni Si Cantik Manis yang Mengambi Vitamin C Shaklee secara konsisten


2. Kulit wajah akan menjadi semakin cerah, licin dan berseri-seri. Ini memang cerita betul-betul, bukan tipu-tipu kikiki ;)

Sebabnya Vitamin C Shaklee ini sangat kaya dengan antioksidan dan membantu pembentukan kolagen di dalam kulit. Anitioksidan yang terdapat dalam Vitamim C Shaklee diperlukan untuk menentang radikal bebas yang selalunya, menjadi punca kenapa kulit wajah kusam, kulit wajah tidak berseri-seri, kedutan di wajah dan penuaan pra-matang.

Testimoni Si Cantik yang Kulitnya Semakin Licin dengan Penggunaan Vitamin C Shaklee dan produk Shaklee yang lain


3. Vitamin C Shaklee mempunyai fungsi "Sustained Release" iaitu pelepasan secara berkala

Pelepasan secara berkala atau Sustained Release ini bermakna setiap 1 jam, sebanyak 100 mg Vitamin C akan dilepaskan ke salur darah.

Jika proses Sustained Release ini tiada dalam Vitamin C, tidak semua kandungan Vitamin C itu akan dilepaskan ke dalam salur darah sebaliknya, Vitamin C yang tidak diserap oleh badan akan dikeluarkan melalui proses pengeluaran air kencing.

Sat naaa.. ada lagi sebab vitamin C ni sangat perlu diambil oleh anda, wanita gojes di luar sana hihi... tetapi sebab masa mencemburui, saya tulis esok yaaa. Stay tuned.

Esok saya juga akan share Set Terbaik untuk mendapatkan kulit wajah yang flawless, anjal dan tegang khas untuk anda, wanita yang pentingkan kesihatan dan kecantikan.

Paling penting, wanita cantik dan gojes yang memilih produk Shaklee menggunakannya kerana ia sememangnya selamat, semulajadi dan bebas daripada bahan kimia serta ia terbukti berkesan.

Hubungi saya untuk pesanan produk Shaklee dan sebarang konsultasi

Nabihah Yunus
Shaklee ID: 893006
SMS/Whatsapp: 012-3620750
Friday, September 4, 2015

4 Sebab Ramai Wanita Cantik dan Gojes Memilih ESP Shaklee

Assalamualaikum

Bagi yang belum berkenalan dengan Energizing Soy Protein (ESP Shaklee), bulan ini adalah masa terbaik untuk anda rembat promosi best ESP yang pihak Shaklee Malaysia telah tawarkan.

Hari ini saya nak share 4 Sebab Ramai Wanita Cantik dan Gojes Memilih ESP Shaklee

1. Kesedapan dan ketulenan ESP Shaklee itu sendiri

ESP ini memang sangat sedap. Tak tipu punya hihi. Saya pun penggemar rasa soya ESP ni. Sedap bancuh camtu je. Nak tambah air jus, susu segar, Nestum, Milo pun boleh. Tiada masalah. Banyak resepi bila nak bancuh ESP. Nak campur dengan Performance Drink dari Shaklee ke, Cinch Shake pun dari Shaklee pun sedap. InshaAllah ;) 



2. Soya yang dihasilkan untuk ESP ini ialah soya tanpa GMO

Mungkin ada yang kata "Bukan soya ni tak elok untuk jangka panjang ke?" atau any perkataan yang try nak jatuhkan imej soya, diri saya ini tak layan okeh?

Sebabnya, ESP Shaklee dihasilkan daripada soya tanpa Genetically Modified Organism (GMO). Sebab GMO ini lah punca macam mana buah-buahan atau sayur-sayuran yang perlu ditanam ikut musim, boleh berbuah di mana bukan musimnya pun.

GMO juga mempercepatkan hasil tuaian sesuatu tanaman tetapi kualiti buahnya, bijinya tak elok berbanding proses semulajadi. Sebab mana boleh dipaksa-paksa proses semulajadi sesuatu tanaman itu. Kerana kejadian yang Allah S.W.T. ciptakan itu terbentuk cantik ikut masanya, dan proses suntik menyuntik nak dapatkan hasil ini sudah ubah genetik yang terbentuk cantik tanpa cela. Apabila ESP Shaklee ini tiada GMO, jadi tiada langsung suntik menyuntik yang mengubah komposisi dalaman soya yang digunakan untuk menghasilkan ESP ini :D

3. ESP mempunyai kadar indeks glisemik yang rendah sebanyak 39 satu hidangan

ESP sangat istimewa kerana ia adalah rendah indeks glisemik (GI) yang menjadikan ia cepat dilepaskan ke dalam badan dan salur darah dan memberi kadar tenaga dengan cepat dan berpanjangan. Sebab itu banyak testimoni kata mereka rasa semakin segar, bertenaga dan tiada lagi rasa lesu apabila konsisten mengambil ESP Shaklee ini. Apabila waktu bulan puasa atau bagi mereka yang menggantikan puasa, banyak testimoni pengguna memberi feedback positif seperti lebih bertenaga daripada tahun sebelumnya yang mereka tidak mengambil ESP semasa tempoh mereka berpuasa.

Alhamdulillah syukur sebab mereka yang memberi feedback seperti ini kebiasaannya mengambil ESP sebab nak kurus, nak tahan lapar dan bagi ibu menyusukan bayi, nak tambah susu sebaliknya kesan semakin banyak dan bertambah pulak ;)

4. Kesan Kulit Semakin Cantik Jelita dan Masalah di Muka Semakin Menghilang

Ada lagi kesan hebat ambil ESP Shaklee. Kulit boleh menjadi semakin flawless, natural beauty dan tiada lagi masalah kulit seperti jerawat dan parut jerawat atau parut yang menjadikan anda bermuram durja. Ada siap ambil ESP secara konsisten, makin awet muda pulak tu. Sebabnya sel kulit dah semakin cantik. 

ESP ini kaya dengan protein yang sangatlah diperlukan oleh sel dalam badan untuk menggantikan sel yang lama dan sel mati yang tidak diperlukan oleh tubuh kita. Sel ialah asas binaan bagi organ dan organ terbesar badan kita ialah kulit yer hihihi...

-----------------------------

Kesimpulannya, jika anda semua nak juga mendapatkan kesan hebat seperti ramai wanita cantik dan gojes ini, ambillah ESP Shaklee. Pasti anda juga mendapat kecantikan natural beauty gituwww sebab mereka juga sebelum ini mempunyai masalah kulit muka yang kusam, kurang berseri, badan kurang bermaya dan lemah longlai terutamanya bila susu badan merudum, penat di bulan puasa dan mudah penat mengurus hal ehwal keluarga.

Rahsianya mereka mengamalkan pemakanan supplement seperti Energizing Soy Protein (ESP Shaklee ini lah). Rahsia yang wajar disebar-sebarkan hihihi

Saya yang nak bantu awak semua kelihatan cantik menawan sepanjang masa :D

Hubungi saya untuk sebarang pesanan produk Shaklee yang awesome ini.

Nabihah Yunus
Shaklee ID: 893006
SMS/Whatsapp/Telegram: 012-3620750
Thursday, September 3, 2015

Keperluan Sihat yang Selalu Kita Pandang Rendah

Assalamualaikum

Dah lama saya tak update blog. Bukan tak rindu, sangat rindu sebab ia adalah cara saya nak cerita kisah-kisah menarik dan memikat hati. Cewahh :)

InshaAllah saya akan selalu update selepas ini. Jadi, takde lagi tengok fasa takde pun kisah dan story baru di sini hihi

Cerita ini saya ambil dari FB Master Farah Wahida, salah seorang Master Coordinator dari group besar Jutawan Shaklee kelolaan Master Shareeza. Master Shareeza ni kira pangkat moyang Shaklee saya :) Betapa indah bait-bait ucapan Master Farah Wahida yang mengusik hati ini

~~ Rutin harian saya sebagai menjaga susuk tubuh pinjaman dari Allah.

Tubuh kita ibarat pohon tumbuhan
Pokok perlu baja untuk tumbesaran dan kesuburan.

Kita manusia juga perlu nutrisi untuk kekalkan kesihatan dalaman. Ada sel yang rosak perlu dibaiki, ada sel mati perlu diganti. Perlu tenaga untuk menjalankan sistem-sistem dalam badan. Bila dalaman sihat, barulah luaran tampak cantik, segar, jelita.

Ada kala pokok diserang serangga perosak. Sistem imuniti pokok tak mampu menangkis serangan. Jangan tak tahu, pokok ada sistem imuniti juga. Maka masa itu pak tani semburkan racun serangga untuk mengawal dari kerosakan yang lebih teruk.

Begitu juga kita manusia, ada masa jatuh sakit. Bila badan kita di tahap tak mampu membaik pulih, kita perlu ubat untuk kawal penyakit.

Nutrisi atau ubat, dua-dua peranan penting. Asasnya, jika setiap sel badan kita mendapat nutrisi yang cukup, makro dan micronutrient, lengkap dengan antioksida, vitamin dan mineral insya Allah badan kita akan kuat pertahanan imuniti.

Cara hidup yang sihat. Makanan yang sihat serta elakkan pengambilan makanan terlalu banyak atau tertentu juga adalah langkah yang perlu diambil kira.

Bila Allah datangkan sakit, itu tanda Allah dekat. Masih ada perhatian Allah buat kita. Tapi adalah baik kita menjaga diri sebelum ia sakit. Sebab itulah jaga kesihatan dengan niat memanfaatkan kesihatan untuk beribadah kepada Allah pun dapat pahala.

Jika rumah kita boleh hiasi,
Jika kita boleh perbaharui,
Jika baju boleh selalu berganti,
Jika make up boleh ditempek di pipi,
Ada baiknya tubuh pun dibajai ;D

Tak gitu?

---------------------------------

Nak tahu lebih lanjut berkenaan apa yang boleh anda lakukan untuk hidup yang lebih sihat?

Jangan segan hubungi saya, wakil sah Shaklee anda. Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh juga mesej saya yer hihi

Nabihah Yunus
Shaklee ID: 893006
SMS/Whatsapp/Telegram: 012-3620750
Wednesday, February 18, 2015

10 Kelebihan ESP Shaklee yang Membuatkan Ramai Jatuh Cinta Dengannya

Assalamualaikum dan apa khabar? Harap kita semua sihat sejahtera.

Jika anda masih tercari-cari makanan tambahan yang bagus untuk dalaman dan luaran badan, saya suka untuk mencadangkan Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee. Ia antara best seller produk Shaklee dan ramai jatuh cinta dan hati dengannya. ESP juga antara produk yang pernah licin dan ada pengguna mengakui yang mereka nak mandi ESP kerana suka melihat kesannya kepada kulit badan mereka hihi.

10 keistimewaan esp shaklee

Keistimewaan ESP Shaklee

10 Kelebihan ESP yang Patut Kita Tahu


1. Ia merupakan "Sumber Protein" lengkap dengan 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar diperolehi dari diet seharian.

2. Berasaskan tumbuhan (soya non-GMO) yang semulajadi rendah lemak dan bebas kolesterol.

3. Terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya untuk kehidupan yang aktif.

4. Membantu dalam mengekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dan fungsi enzim serta hormon yang sempurna.

5. Membantu mengekalkan paras gula yang normal dalam darah.

6. Mempunyai kandungan lemak yang sangat minimum iaitu (1 gram).

7. Tanpa laktosa ~~ Mempunyai kadar penghadaman yang tinggi dan diserap terus ke dalam darah.

8. Tanpa pewarna tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet.

9. Mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8 gram karbohidrat untuk tenaga.

10. Sangat mudah cara bancuhan minuman ESP dengan boleh menggunakan pelbagai resepi kecuali air berkarbonat, teh dan kopi.


Keistimewaan ESP Shaklee dari Segi Kesihatan

keistimewaan esp shaklee



Antara keistimewaan Energizing Soy Protein Shaklee dari segi kesihatan ialah:

  • Menjadikan kulit muka kelihatan lebih cantik, halus, gebu dan berseri.
  • Membantu menghilangkan parut jeragat dan jerawat di muka.
  • Memberi tenaga berpanjangan dan menjadikan badan lebih sihat dan kurang cepat letih.
  • Mampu menganjalkan kulit dan menganjalkan payudara yang sudah kendur.
  • Menjadikan pengguna cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan.
  • Membantu dalam meningkatkan penghasilan susu ibu supaya menjadi lebih cepat dan banyak.
  • Membantu dalam perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu mengandung pada tahap optimum.
  • Bagi yang mempunyai masalah kesuburan, ESP membantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat dan sempurna. Ini membantu meningkatkan tahap kesuburan dan menaikkan potensi untuk hamil.
  • Untuk meredakan dan membantu mengawal masalah gastrik.


Ini antara sebab kenapa Energizing Soy Protein produk Shaklee yang popular dan on demand. Hehe. Percayalah. Antara sebab saya sukakan produk Shaklee ialah kerana adanya ESP ini. 

Hubungi saya untuk pertanyaan dan pesanan:

Nabihah Yunus
Shaklee ID: 893006
SMS/Whatsapp: 012-3620750
Email: nabihah_yunus@yahoo.com







Kenali Jenis Jerawat

Dalam entry sebelum ini, saya ada cerita mengenai Kesan Jerawat dan Cara Mengatasinya. Zaman sekarang ini kalau kita tidak mengatakan perihal kecantikan tidak sah kan kan?

Iye, cantik ini bersifat subjektif. Mungkin ada di antara kita telah melaburkan wang ke atas produk X dan bila seminggu dua, kesan kepada kulit kita membuatkan kita tidak jemu memandangnya setiap hari. Namun, apakan daya, kulit kita sekejap sahaja cantik dan gebu, bila berhenti menggunakan produk tersebut, kulit semakin kemerah-merahan dan keradangan, jerawat semakin naik atau mungkin kulit mengelupas.

Kesan sampingan seperti ini boleh sangat dielakkan. Sebabnya, kita berhak untuk tahu apa kandungan produk yang kita pakai. Bukan main pakai celup sahaja ambil. Kita kena faham dan tahu juga sama ada produk yang dipakai itu sesuai atau tidak kepada kulit kita.



kenali jenis jerawat


Jerawat ini memang popular. Selalu dikatakan dan ada juga jenis-jenisnya. Ia boleh dihilangkan dan mengetahui jenis jerawat mampu membuatkan kita lebih tahu punca ia berlaku dan cara efektif untuk menghilangkannya.

Jerawat ada pelbagai jenis dan peringkat. Antaranya ialah whitehead, blackhead, papules dan pustules.

Jenis-jenis Jerawat


1. Whitehead adalah jerawat akibat liang kulit tersumbat. Perbezaannya dengan jerawat yang lain ialah belum dimasuki kuman atau bakteria. Kulit kelihatan seperti benjolan.

2. Blackhead pula hampir sama dengan jerawat whitehead. Perbezaan ketara blackhead ialah bahagian atasnya terbuka. Pendedahan terhadap udara menyebabkan berlaku pengoksidaan membawa kepada warna hitam.

3. Papules pula terjadi apabila whitehead atau blackhead mengalami keradangan. Kesannya berwarna merah dan lembut.

4. Pustules adalah jerawat biasa, keadaannya keras dan bernanah. Jerawat ini disebabkan oleh jangkitan bakteria.

Pesan saya, jangan sesekali picit jerawat. Rasa geram sekali pun usah picit jerawat. Nanti, makin berleluasa kat atas kulit muka kita.

Oh tidak tidak tidak!

Nak dapatkan kulit bebas jerawat? Meh contact saya. Nak tanya mengenai kecantikan PM sahaja saya. Saya suka tolong orang lain untuk lebih cantik. Kita nak kulit bebas daripada sebarang penggunaan bahan kimia bukan? :)

Hubungi saya untuk pertanyaan dan pesanan:

Nabihah Yunus
Shaklee ID: 893006
SMS/Whatsapp: 012-3620750
Email: nabihah_yunus@yahoo.com

Jerawat? Oh Tidak! Fahami Puncanya

Apa khabar semua? Selamat Menyambut Tahun Baru Cina bagi mereka yang menyambut perayaan ini. Hihi. Boleh dapat ang pau sekali. Paling saya suka makan buah oren mandarin. Sedap dan mudah didapati terutamanya musim perayaan ini.

Berbalik kepada cerita asal, jerawat boleh menjadikan kita murung dan mengalami tekanan. Ha, untuk info kita juga, tekanan akan menjadikan salur darah yang sempit dan menyebabkan pengaliran darah berjalan dengan kurang lancar. Pengaliran darah yang tidak lancar pastinya menyebabkan kulit kita kusam dan nutrisi penting tidak sampai ke organ dalaman seperti kulit.

Siapa suka ditegur kulit ada jerawat? Sudah tentu kita tidak suka. Keyakinan diri kita pun semakin berkurangan dan lambat laun, ia menjejaskan self-esteem kita. Saya rasa, semua orang suka kecantikan bukan? Cantik dan sedap mata memandang gitu hihi.

hilangkan jerawat

Fahami Punca Jerawat


Jerawat atau acne vulgaris terjadi apabila minyak atau sel kulit mati menyumbatkan liang kulit. Jerawat terjadi disebabkan minyak dan sel kulit mati tersumbat di liang kulit. Keadaan menjadi teruk apabila kuman atau bakteria memasuki liang kulit yang tersumbat ini. Kesan yang berlaku ialah bengkak kemerahan dan nanah.

Dialami Remaja Akil Baligh


Menurut pakar Estetik dan Anti-penuaan, Dr. Rushmini Maris Ismail, kebanyakan jerawat dialami oleh anak remaja yang baru memasuki akil baligh kerana ketika itu kulit akan menjadi lebih berminyak.

Beliau berkata kajian mendapati jerawat boleh diwarisi dan jika ibu bapa mempunyai jerawat, kemungkinan anak juga akan mewarisi jerawat ada.

Kesan penggunaan bahan cuci muka yang tidak sesuai juga boleh menjadikan jerawat berlaku.

makanan untuk hilangkan jerawat

Antara makanan terbaik untuk menghilangkan jerawat

Penjagaan Muka Berjerawat

1. Minum air secukupnya.
2. Elakkan tekanan dan sentiasa tenang.
3. Banyakkan makan sayur dan buah-buahan.
4. Sentiasa mencuci muka dengan air yang bersih.
5. Elakkan memicit jerawat bagi mengelak keadaan menjadi semakin teruk.
6. Lakukan pembersihan wajah secara rutin untuk mempercepat penyembuhan jerawat.

Sumber: Berita Harian Sisipan Sabtu SIHAT

Cara saya pula? Tambah semua 6 langkah di atas dan amalkan Set Kecantikan Shaklee dan Energizing Soy Protein (ESP) yang popular itu :)

Hubungi saya untuk info dan pesanan:

Nabihah Yunus
Shaklee ID: 893006
SMS/Whatsapp: 012-3620750
Email: nabihah_yunus@yahoo.com






Tuesday, February 3, 2015

Semangat Kena Sentiasa Ada

Semangat untuk melakukan sesuatu perkara amat penting. Sesuatu perkara mestilah dilakukan dengan bersungguh-sungguh.

Selalu ungkapkan kata-kata semangat akan buatkan kita lebih gembira seperti "Saya boleh menjadi seperti apa yang saya impikan".

Put everything that you trust into a great next step. Be responsible with your own action.

Sekian kata semangat hari ini :)

P/S: Post asyik ada asyik takde macam chips more tak bermakna saya tinggalkan blog ini. Ni darling saya hihi. I'm a blogger, always trying to write better topics everyday.

Kalau boleh, tiap-tiap hari saya akan cuba post 3 kali sehari. InshaAllah :D
Thursday, January 22, 2015

Kebaikan dan Manfaat Vivix

Salam sejahtera dan apa khabar?

Kita sekarang berada di satu ketika di mana kita memerlukan supplement sebagai energy booster atau tenaga tambahan dan makanan untuk sel-sel dalaman.

Nak sihat kena ada effort atau usaha yang berterusan. Nak ke bila muda sihat walafiat, bila usia menginjak dewasa asyik sakit, pergi klinik dan hospital hampir setiap bulan? Kos rawatan zaman sekarang amat mahal, bukan seringgit dua.

Kesihatan ini boleh diibaratkan sebagai pokok. Jika kita selalu menyiram pokok, subur dan cantiklah pokok itu. Tapi kalau nak pokok berbuah, kena letak baja dan ada cahaya matahari. Sebabnya, air dan cahaya matahari ini sumber untuk pokok itu membesar dan mekar menghasilkan produknya iaitu buah, bunga dan daun.

Sumber air dan cahaya matahari inilah yang diibaratkan sebagai supplement. Supplement atau makanan tambahan akan mencukupkan keperluan badan kerana makanan yang kita makan kemungkinan tidak menyalurkan nutrisi yang mencukupi.

Kesihatan ini sangat berharga. Saya pasti tiada sesiapa yang ingin membazirkan wang yang banyak untuk mengubati penyakit seperti penyakit tiga serangkai iaitu kencing manis, darah tinggi dan sakit jantung.

Supplement yang dicadangkan untuk membantu melawan penyakit ialah:

Vivix

Vivix. Tonik ajaib Shaklee


Apakah Keistimewaan dan Manfaat Vivix yang menjadikan Ia Sangat Diminati Ramai?


1. Vivix bagus untuk anti-penuaan atau anti-aging. Antara kajian klinikal menunjukkan Vivix boleh menjadikan wajah awet muda.

2. Vivix membantu mengurangkan risiko sakit jantung. Sakit jantung ini antara pembunuh senyap tau. Oleh itu, memang kita perlu untuk sentiasa menjaga kesihatan badan kita.

3. Vivix membantu memulihkan strok. 

4. Kesihatan sendi pun boleh dibaiki dengan penggunaan Vivix.

5. Komplikasi penyakit seperti kencing manis boleh dielakkan dengan penggunaan Vivix bagi jangka masa panjang.

6. Vivix boleh digunakan untuk pesakit yang baru selesai menjalani kimoterapi. Ini kerana Vivix sendiri mempunyai kandungan untuk memperbaiki sel-sel DNA yang telah rosak.

7. Penggunaan Vivix dijamin membantu kesihatan keseluruhan.

8. Selain itu, Vivix membantu mengurangkan risiko nyanyuk.

Saya pernah cuba minum Vivix. Percayalah, rasanya sangat sedap. Macam ribena yang pekat. Sehari cuma ambil satu sudu. Kalau saya, setiap hari nak ambil pun boleh hehe.

Hubungi saya untuk info dan pesanan

Nabihah Yunus
Shaklee ID 893006
SMS/Whatsapp 012-3620750
Email: nabihah_yunus@yahoo.com
Tuesday, January 20, 2015

12 Kebaikan Detox untuk Badan

Adakah program detoks baik untuk kita? Banyak pertikaian mengenai kebaikan dan kemungkinan juga, keburukan proses ini. Ia mungkin memeningkan kepada bakal pengamal amalan detoks ini. 

Keberangkalian untuk menimbulkan masalah ada, tetapi jika dikawal pasti tidak membebankan.


Apa yang dikatakan sebagai detoks?


Detoks atau juga dipanggil menyahtoksin adalah satu proses untuk membuang kekotoran atau sisa yang tidak diperlukan daripada badan. Secara mudah, badan kita melakukan detoks secara semulajadi contohnya melalui perkumuhan, berpeluh dan pembuangan najis. Namun, kadangkala proses ini tidak menjadi lancar dan tidak semua dapat dikeluarkan daripada badan terutamanya jika melibatkan kolon.


Kenapa perlu detoks?


Kekotoran atau pun toksik yang terkumpul dalam badan boleh menyebabkan beberapa penyakit yang serius. Berdasarkan fakta, kebanyakan penyakit hari ini adalah berpunca daripada badan yang penuh dengan toksik.

Antara tanda badan memerlukan proses detoks adalah:

- Sakit kepala yang kerap
- Keletihan
- Kulit kusam
- Selalu jatuh sakit seperti demam
- Sembelit


detoks secara semulajadi
Contoh proses detoks secara senulajadi


12 kelebihan detox menurut artikel kesihatan




1. Merangsang tenaga


Kebanyakan pengamal dan pengikut program detoks memberitahu mereka berasa lebih bertenaga. Ini kedengaran munasabah kerana ketika melakukan detoks, pengamalnya akan memberhentikan penambahan pemakanan yang menjadi punca proses detoks dilakukan. Melalui cara merendahkan pengambilan gula, kafein, trans fat, lemak tepu dan menggantikannya dengan buah-buahan dan sayur-sayuran segar. Kaedah ini dapat memberikan penambahan tenaga. Ia amat penting untuk meminum kuantiti air yang secukupnya ketika melakukan proses detox dan ini juga mungkin sebab kenapa tenaga bertambah sekiranya pada hari lain, pengambilan air tidak mencukupi.


2. Menyingkirkan lebihan sisa buangan


Perkara yang paling penting mengenai detoks adalah membenarkan badan menyingkirkan lebihan buangan yang disimpan. Kebanyakan program detoks dicipta untuk merangsang badan menyahtoksin secara sendiri, membantu hati, buah pinggang serta kolon untuk melakukan proses ini. Membersihkan kolon adalah bahagian penting bagi proses detoks kerana toksin ini perlu dikeluarkan daripada tubuh badan. Memilih buah-buahan dan sayur-sayuran adalah penting meskipun selepas program detoks disudahkan untuk membuat proses ini berterusan. 


3. Membantu Menurunkan Berat Badan


Ia mudah untuk melihat bagaimana diet detoxks akan mengurangkan berat badan dalam jangka masa pendek, tetapi cara yang lebih sihat untuk melihat diet detoks ialah dengan melaksanakannya dalam jangka masa panjang dan menggunakan pemakanan secara sihat serta membuang tabiat pemakanan yang kurang sihat.

Kebanyakan masanya penurunan yang drastik dalam kalori dan kadar penurunan yang cepat dalam berat badan yang difokuskan, terutamanya dj media massa. Namun begitu, kesan jangka pendek ini tidak akan berhasil jika kita tidak bertindak menggantikan makanan yang tidak sihat dengan makanan sihat, dan menggunakan tenaga kita yang baru untuk lebih banyak bersenam dan lebih aktif secara amnya.

4. Sistem Imun yang Lebih Kuat


Apabila kita meng'detoks'kan tubuh badan, kita memberi peluang untuk organ badan kita berfungsi seperti mana ia sepatutnya berfungsi. Ini akan membantu untuk memberikan imun badan 'boost' kerana kita akan mampu menyerap nutrisi dengan lebih baik dan ini termasuk vitamin C. Kebanyakan herba yang diambil semasa berdetoks akan membantu sistem limpa dan ini memainkan peranan penting dalam membuatkan kita sihat. Kebanyakan program detoks juga mengfokuskan senaman ringan yang membantu pengaliran cecair limpa dalam tubuh badan dan membantu sistem pembuangannya serta dalam masa sama, menguatkan sistem imun.

5. Menjadikan Kulit Kelihatan Cantik


Kulit kita ialah organ terbesar di dalam badan. Jadi, masuk akal jika dikatakan kulit akan mendapat manfaat daripada program detoks. Satu cara untuk membantu program detoks ialah bersauna untuk membantu badan berpeluh toksin yang berlebihan. Kita boleh mendapatkan kulit yang lebih bersih, licin pada akhir program detoks. Ia juga dilaporkan yang detoks boleh membantu menghilangkan jerawat tetapi mungkin menyebabkan kulit kelihatan lebih teruk sebelum jerawat semakin bersih dan pudar ketika proses membuang toksin berjalan. Mungkin kulit akan lebih gatal dan kering sebelum ia sembuh dan hilang, namun ini adalah sebahagian dari proses dan ini adalah tanda yang bagus dalam proses membuang toksin ini.


skin benefits of detoxing

6. Pernafasan yang Lebih Bagus

Ikuti program detoks yang mempunyai pembersihan kolon kerana toksin perlu dikeluarkan daripada badan. Ada teori mengatakan bahawa satu penyumbang kepada mulut yang berbau adalah kolon. Apabila kita dapat membersihkannya dan membantu sistem pencernaan berfungsi dengan baik kembali, kita akan mendapati pernafasan kita kembali elok. Kita kena juga mengambil perhatian pernafasan mungkin menjadi semakin teruk semasa proses detoks tetapi apabila ia berakhir, pernafasan akan menjadi lebih elok. Proses ini semulajadi dan berlaku semasa toksin dikeluarkan dari tubuh.


7. Membantu Perubahan Kesihatan ke Arah Lebih Baik

Ia agak sukar untuk menukar tabiat jangka panjang, dan detoks program tidak kira berapa lama ialah satu cara untuk membezakan tabiat lama dan tabiat baru. Jika kita ada ketagihan terhadap gula, kafein, makanan bergoreng atau makanan yang rangup, program detoks boleh membantu menghilangkan ketagihan itu. Selalunya jika kita cuba untuk berhenti ketagihan terhadap makanan atau minuman seperti itu, kita akan berdepan dengan keputusan yang tidak membanggakan dan kembali kepada tabiat yang lama. Jika kita membersihkan tubuh dan menggantikan makanan itu dengan pilihan yang lebih sihat, kita mampu mengawal diri kita dan kemungkinan untuk lebih memilih habit yang lebih baik untuk jangka masa panjang.

8. Fikiran yang Lebih Tenang

Program detoks yang bagus akan memberi penumpuan kepada minda semasa proses pembersihan. Penggunaan meditasi selalunya dicadangkan sebagai cara untuk kembali berhubung dengan badan semasa proses pembuangan dan pembersihan toksin. Pengikut detoks selalu mengaku bahawa mereka akan hilang perasaan keliru, dan mampu untuk lebih berfikiran positif semasa berdetoks daripada tidak mengikuti program itu. Ini memang boleh diterima kerana kebanyakan makanan yang dipenuhi gula dan lemak yang mengelilingi kita setiap hari dan menyebabkan kita cepat letih dan merupakan faktor yang mempengaruhi cara pemikiran kita.


9. Rambut yang Lebih Sihat

Pada masa kita melihat rambut kita, ia sudah dirasakan mati, kerana semua kesuburan berlaku bermula dengan folikel rambut. Ini adalah sebab kenapa ia penting untuk badan berfungsi pada potensinya mengikut proses detoks yang kerap dan ada strategi. Apabila rambut kita boleh tumbuh tanpa dipengaruhi oleh toksin dalaman, kita akan lihat dan rasai perbezaannya. Rambut akan kelihatan lebih berseri, dan lebih lembut untuk disentuh. Proses detoks tidak cukup untuk menghentikan kebotakan bagi lelaki, tetapi ramai memgakui rambut mereka tumbuh dengan lebih cepat, petanda untuk rambut yang lebih sihat.


10. Rasa Diri Lebih Ringan

Antara kebaikan detoks yang dilaporkan ialah perasaan diri lebih ringan. Antara sebab kenapa ini terjadi iaitu jika kita memgikuti proses pembersihan kolon sebagai salah satu proses detoks. Apabila kita berhenti daripada makan makanan yang memberatkan tubuh badan, dan menggantikan dengan makanan yang lebih baik seperti buah-buahan organik yang segar dan sayur-sayuran, perasaan diri lebih ringan akan mudah dirasai. Ia juga penting untuk tidak terlebih makan semasa proses detoks dan ini akan memberi rasa diri yang lebih ringan, dengan memberikan tenaga yang sebelum ini kehilangan.


11. Kebaikan Anti-Penuaan

Toksin yang sentiasa berlaku yang terpaksa badan hadapi adalah antara faktor penyumbang kepada proses penuaan. Jika menurunkan jumlah kerosakan radikal bebas kepada tubuh, kita akan melihat perubahan bukan sahaja dalam jangka masa pendek, tetapi manfaat dalam jangka masa panjang dengan penambahan kesihatan. Apabila kita sudah selesai menjalani program detoks, ia adalah penting sekali untuk tidak kembali kepada cara hidup lama yang dipenuhi dengan toksin. Memilih diet yang lebih sihat adalah amat penting seperti mana melakukan aktiviti harian adalah cara hebat untuk memastikan kita rasa lebih hebat pada setiap saat kehidupan kita.

sihat secara semulajadi



12. Peningkatan Rasa Keselesaan Hidup

Apabila kita berdetoks, kita akan rasa lebih bagus, dan apabila kita rasa lebih bagus, perkara yang elik akan berlaku. Detoks selalunya digunakan secara strategik untuk menurunkan berat badan atau melakukan rancangan diet yang baru tetapi tiada sebab yang lebih bagus selain untuk merasa lebih bagus. Apabila kita merencanakan untuk menjadi lebih selesa, kita akan meningkatkan kesemua aspek dalam kehidupan dan kita akan melihat hubungan yang lebih baik, kerja yang lebih produktif dan perasaan yang lebih positif atau merasai pembaharuan pandangan terhadap kehidupan.

Nota tambahan: Selain detoks makanan dan minuman, kita juga memerlukan supplement untuk tubuh badan yang lebih sihat dan segar. Antara cadangan saya ialah Vivix dan Alfalfa Complex dari Shaklee. Pengambilan kedua-dua ini secara berterusan dijamin membantu tubuh badan kita untuk jangka masa yang panjang.

Hubungi saya untuk info dan pesanan:
Nabihah Yunus
Shaklee ID 893006
SMS/Whatsapp: 012-3620750
Email: nabihah_yunus@yahoo.com
Monday, January 19, 2015

Kenapa Saya Letih dan Penat?

Apa khabar anda semua yang saya kasihi?

Semoga kita semua sentiasa ceria hendaknya.

Tajuk bukan main hehe. Kalau kita nak gembira kerana nak hilangkan letih dan penat selalu ada yang kata ok ke tak orang tu? Hehe

Dapat makan macam ini syoknya. Untuk hilangkan mengantuk


Kenapa kita letih dan penat berbeza di antara setiap individu bukan? Ada yang penat selepas balik kerja. Ada juga yang penat sebab mengantuk selepas makan nasi lemak.

Macam saya, tengok televisyen pun boleh jadi letih dan mengantuk. Bergantung kepada cerita itu mencuit hati ke tak atau tangkap sayu je. Tapi kalau dah mengantuk memang tidur jelah. Tak boleh nak buat apa dah haha.

Sebab-sebab kenapa kita letih?


1. Memang semulajadi kita akan letih kerana hormon tubuh menyuruh kita berehat setelah seharian bekerja sama ada pekerjaan yang berat atau ringan terutamanya di waktu malam.

2. Perasaan letih dan penat kerana melakukan perkara yang tidak menarik minat dan tidak menyeronokkan.

3. Rasa letih akibat tekanan, kerja yang terlalu lama dan berulang-ulang, melakukan kerja yang sudah menghampiri dead line, pekerjaan yang membosankan contohnya.

4. Fizikal badan yang mudah keletihan kerana berada dalam posisi sama buat masa yang panjang.

5. Mempunyai penyakit yang menyebabkan cepat keletihan seperti nacrolepsy. Saya ada menonton dokumentari mengenai pesakit naprolepsy. Mereka cenderung untuk tidur meskipun melakukan perkara seperti main bola sepak dan juga mereka susah untuk membuat perkara mudah seperti mandi dan potong bawang merah.


  • Kalau ada saudara-mara yang mempunyai dan menunjukkan simptom nacrolepsy, baik dibawa berjumpa doktor pakar.



Apakah yang perlu dilakukan untuk mengurangkan keletihan dan penat?


1. Jika anda seorang yang mempunyai kerjaya tetap, cubalah selitkan senaman mudah seperti aerobik. Contoh dalam gambar di bawah ini.

10 Minit Senaman Ibu yang Sibuk Bekerja


Selain daripada wanita dan kaum ibu, kaum lelaki juga boleh bersenam senaman ini. Tiada masalah.

2. Ambil minuman yang menyegarkan seperti teh hijau (green tea). Lagi elok tambah perahan buah-buahan bersitrus seperti lemon dan limau nipis.

manfaat lemon
Kebaikan buah lemon


3. Kunyah chewing gum secara berkala. Jangan sampai telan chewing gum pulak ye hihi.

4. Minum air masak pun boleh. Ini kerana kemungkinan kita mengalami keletihan dan kepenatan kerana badan kita ternyah hidrat (dehydration).

kepentingan minum air
Kelebihan air

Air masak sangat bagus untuk menambah tenaga. Kalau penat dan letih, hati-hati mungkin tubuh kita kekurangan air.

5. Basuh muka dengan air paip atau air sejuk. Jika nak mandi pun tiada masalah. Sebabnya ia mampu mengejutkan tubuh yang kepenatan dan juga melawan rasa penat dan letih itu.

6. Buat perkara yang kita minat. Jika suka membaca buku, bacalah buku. Buku yang dibaca mestilah yang kelakar contohnya Lawak Kampus oleh kartunis Keith hihi. Itu contoh sahaja. Lagi elok baca zikir harian yang mudah dilagukan yer hehe.

6. Minta seseorang mencubit atau menampar anda hihi. Memang confirm terjaga.

Lagi cadangan untuk kurangkan kepenatan dan keletihan?

Ambillah supplement seperti Energizing Soy Protein dan Performance Drink dari Shaklee.

Boleh baca link ini: Set Mighty 3 Gems

Hubungi saya untuk info dan pesanan,

Nabihah Yunus
Shaklee ID 893006
SMS/Whatsapp: 012-3620750
Email: nabihah_yunus@yahoo.com

Sunday, January 18, 2015

Rahsia Wajah Cantik Berseri Tanpa Jerawat

Apa khabar semua? Harap semua sihat-sihat sahaja.

Pernah tak kita cemburu tengok wajah orang yang bersih sahaja? Rasa macam nak juga kulit cantik tanpa masalah yang membimbangkan. Semua orang nak kulit cantik tanpa menggunakan bahan kimia yang memudaratkan bukan?

Pastinya kita semua nak wajah yang bersih, sihat, cantik, mulus dan gebu juga. Kalau kulit tiada masalah pun, tapi kusam sahaja mesti juga akan cari ikhtiar untuk selesaikan masalah bukan?

Testimoni 1:


Testimoni 2


Testimoni 3


Tips Kulit Cantik Berseri Tanpa Jerawat


1. Minum air masak dalam kuantiti yang banyak. Nak cantik jangan sesekali abaikan minum air masak ye.

2. Amalkan tabiat makanan yang sihat. Sebaik-baiknya kurangkan minum minuman berkafein dan makanan yang mempunyai banyak gula.

3. Tukar cadar atau alas katil anda setiap seminggu sekali. Jika kulit anda mempunyai masalah yang serius, tukar cadar setiap 3 hari sekali untuk memastikan kebersihan terjamin.

4. Pakai alat penjagaan wajah yang bersesuaian dengan jenis kulit.

5. Hentikan tabiat merokok dan seboleh-bolehnya jauhkan diri daripada asap rokok.


Perlukah Supplement untuk Kecantikan Kulit?


Pada pandangan saya, sememangnya kita perlu kerana kecantikan luaran hanyalah faktor luaran. Jika dalaman kita bermasalah, pasti luaran akan kelihatan bermasalah juga. Nak cantik itu subjektif pada pandangan orang. Terpulang juga untuk tidak mengamalkan supplement. Jika tidak mengambil supplement atau makanan tambahan ini, saya sendiri dapat rasa perbezaan dari segi rasa cepat penat, mudah mengantuk dan juga kulit rasa tidak bermaya je hihi.

Dalaman yang tidak berjaga juga punca toksin terkumpul di dalam badan dan boleh menyebabkan kepenatan, warna kulit yang kusam dan jerawat.

Hubungi saya,
Nabihah Yunus
Shaklee ID: 893006
SMS/Whatsapp: 012-3620750
Email: nabihah_yunus@yahoo.com




Wednesday, January 14, 2015

5 Cara Menganjalkan Kulit Muka

Kulit muka ini sangatlah penting kerana muka ialah aset kita. Lagipun, itu benda pertama yang orang lihat, kedua gigi rasanya hihi (bila mulut sudah terbuka untuk bercakap). Pernah saya pakai braces dulu (pendakap gigi), baru beberapa patah perkataan keluar, terus ada yang tanya, bila pakai braces? Ketara sungguh gigi bila pakai braces ni hihi. Cerita zaman sekolah dulu.

Kaum wanita memang wajib ada kulit yang anjal. Terutamanya kulit muka sebabnya tidaklah orang fikir yang kita tidak pandai jaga kecantikan. Kalau tengok wanita-wanita yang umur sudah 40 tahun, 50 tahun tetapi kulitnya halus, mulus, pasti kita tertanya-tanya apa yang mereka amalkan untuk dapatkan kulit secantik dan sebersih itu?

Jawapannya mudah sahaja. Mereka menjaga kecantikan di wajah dengan pemakanan yang sihat tanpa diet yang melampau.

5 CARA MENGANJALKAN KULIT MUKA


1. Minum air masak dalam kuantiti yang banyak. Seorang wanita Caucassian mengaku bahawa minum air dalam kuantiti yang banyak menjadikan kulit beliau muda sepuluh tahun, dengan kedutan di muka dan garis-garis halus hilang secara perlahan-lahan. Lagipun, air masak ini tiada kalori dan juga lebih menyihatkan daripada air berkarbonat dan bergas.

kelebihan minum air masak
Sumber: Daily Mail


2. Tabiat makanan yang sihat dan mempunyai antioksidan. Contoh makanan yang tinggi antioksidan ialah buah-buahan seperti strawberi, blueberry, epal dan nenas. Makanan yang mempunyai antioksidan amat bagus untuk menganjalkan kulit kerana zat-zat mineral yang terkandung dan juga mampu memberi keserian di wajah. Persatuan Kesihatan Sedunia atau World Health Organization (WHO) menyarankan setiap hari kita mengamalkan 5 hidangan buah-buahan dan sayur-sayuran untuk kesihatan yang optimum. Contoh makanan yang sihat ialah tanpa lemak, kolesterol yang tinggi dan bijirin. Nak makan makanan bergoreng boleh, cuma kurangkan pengambilan sahaja.

makanan untuk kesihatan
Contoh makanan yang menyihatkan

3. Tidur yang mencukupi. Tidur sangatlah penting kerana tidur akan membuatkan badan kita berehat setelah bekerja seharian dan memberi peluang untuk kulit wajah kita berehat dan kelihatan sentiasa segar dan berseri-seri.



4, Amalkan penjagaan kulit yang sempurna. Keperluan asas untuk penjagaan kulit ialah membersih, menyegar dan melembapkan. Tambahan penjagaan kulit wajah termasuklah penggunaan sunblock, serum bagi merawat masalah tertentu kulit seperti kulit sensitif, pori-pori terbuka dan kulit kusam. Tambahan penjagaan kulit termasuklah penggunaan topeng muka (mask) yang bersesuaian.

5. Pakailah alat solek yang sesuai dengan usia kita. Alat solek yang saya maksudkan ialah yang tidak menutup liang pori, tidak membuatkan kulit berminyak, tidak terlalu tebal kerana ini akan menyebabkan kulit tidak dapat bernafas dan menyebabkan kita kelihatan lebih tua daripada usia sebenar.



Kena sayang kulit ye kerana ia aset berharga dan bukan senang nak dapatkan kulit yang sentiasa bersih dan segar tanpa cela jika salah cara penjagaan muka.

Cara tambahan, saya cadangkan pengambilan supplement dari Shaklee iaitu Vivix. Ia kaya dengan antioksidan dan penggunaan yang berterusan mampu menjadikan kulit wajah anjal, tegang dan cantik berseri-seri tau.

Bulan ini ada promosi tau untuk Vivix. Beli 2 dapat 5% potongan harga. Lagi, anda akan dapat keahlian percuma Shaklee yer hihi.


Boleh juga baca link ini jika pembaca belum jumpa cara menghilangkan masalah jerawat di wajah.
Cara Menghilangkan Jerawat Di Wajah

Insyaallah, saya akan guidekan cara penggunaan yang betul bersama cara untuk dapatkan kulit yang anjal dan halus mulus hihi.

Untuk pertanyaan dan pesanan, hubungi:
Nabihah Yunus
Shaklee ID: 893006
SMS/Whatsapp: 012-3620750
Email: nabihah_yunus@yahoo.com
Blog: www.nabihahyunus.blogspot.com

 
Tuesday, January 13, 2015

Cara Menghilangkan Masalah Jerawat di Muka

Apa khabar semua? Saya harap anda semua sihat sejahtera.

Kalau cerita pasal jerawat, memang hot topic kan? Kalau nak keluar rumah pun bila muncul jerawat, rasa macam lemah semacam sahaja. Stress lagi bila tengah belek-belek muka depan cermin. Contohnya, jika kerja kita berjumpa client atau orang setiap hari, kena pakai mekap dengan tebal pula. Oh, tidak!



Nak bagi kulit berehat, tapi sebaliknya berlaku kerana penggunaan mekap yang tebal jika tidak dibersihkan dengan betul akan menambahkan jerawat di wajah. Lagi-lagi bila waktu bendera merah (untuk kaum wanita lah hehe).

Masalah jerawat ini sebenarnya berpunca dari dalaman, kerana dalaman yang kekurangan nutrisi dan radikal bebas yang terjadi dengan cara makan makanan yang diproses, bergoreng dan berlemak membuatkan tubuh mengeluarkan toksin sebagai tindakbalas. Toksin ini antara punca jerawat terjadi.

Selain daripada pemakanan yang betul, kita kena kenal pasti juga punca jerawat. Punca jerawat kemungkinan terjadi akibat sensitif kepada sesetengah makanan atau produk muka seperti penyalahgunaan produk untuk kulit muka yang mengandungi merkuri dan hidrokuinon. Jika anda kulit cepat terbakar atau kemerah-merahan dan mengelupas semasa atau selepas menggunakan produk untuk kulit muka, cepat-cepat hentikan penggunaan. Bahaya tu ye.

Elakkan tragedi jerawat kerana merawat lebih mahal daripada mencegah bukan?

Antara supplement Shaklee yang saya cadangkan ialah:

ENERGIZING SOY PROTEIN:

  • Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.
  • Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-kelembutan otot, sekaligus mempercepatkan pemulihan luka dan menghilangkan parut.
esp shaklee


VITAMIN E:
  • Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
  • Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
  • Menjaga kelembapan kulit
  • Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan kulit
vitamin e complex


VITAMIN C
  • Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya
  • Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan dan kehalusan kulit
  • Mencerahkan kulit
vitamin c


B-COMPLEX:
  • Sebagai pelembap
  • Mencegah pigmentasi
  • Melambatkan tanda penuaan
  • Mengubati jerawat
vitamin b complex

Kombinasi ESP, Vitamin E, Vitamin C, B-Complex:
  • Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
  • Mencegah penuaan
  • Menjadikan kulit lebih kenyal
  • Mencerahkan kulit
  • Menjaga kulit dari sinaran UV
  • Mengurangkan parut jerawat
  • Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
  • Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahan
  • Menjadikan wajah lebih berseri dan gebu

Hubungi saya, wakil Shaklee anda:

Nabihah Yunus
Shaklee ID: 893006
SMS/Whatsapp: 012-3620750
Email: nabihah_yunus@yahoo.com
Blog: www.nabihahyunus.blogspot.com


Wednesday, January 7, 2015

10 Khasiat Vitamin C Shaklee

Masa sambutan Tahun Baru Cina, selalu kan ada buah limau mandarin atau buah oren? Dah makan sebiji, nak lagi dua biji hihi. Selain rasanya yang masam-masam dan sedap itu, ia banyak vitamin C. Tapi, kalau ambil sehari dah 5 hingga 10 biji, senak perut nanti. Bahaya juga kalau macam tu kan? Nanti dah elok dapat nutrisi daripada vitamin C, terkeluar balik daripada badan (kerana masuk tandas hihi).

Banyak buah-buahan selain limau mandarin yang mempunyai vitamin C. Contohnya ialah buah strawberi, buah kiwi dan epal.

Vitamin C seperti yang kita semua tahu memang banyak khasiatnya. Selalu dari kecil, ibu bapa cadangkan banyak makan vitamin C supaya luka cepat sembuh, tulang dan gusi kita kuat dan punya daya ketahanan tubuh yang kuat (antibodi).

Hari ini saya nak cerita mengenai Vitamin C Shaklee. Nama panjangnya ialah Sustained Release Vita-C Plus.

khasiat vitamin C shaklee
Vitamin C Shaklee

Ada 180 biji vitamin C dalam satu botol. Banyakkan? Tahan sehingga 6 bulan pun boleh tau.


10 KHASIAT VITAMIN C SHAKLEE


1. Merangsang pembentukan kolagen
2. Memperbaiki simptom pendarahan seperti gusi berdarah, lebam.
3. Membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman.
4. Membantu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah.
5. Membantu meningkatkan sistem imun.
6. Membantu memperbaiki masalah insomnia dan stress.
7. Membantu mengurangkan simptom flu dan selesema.
8. Membantu mencerahkan kulit, melambatkan penuaan.
9. Merangsang pengeluaran T-cells untuk membantu melawan kanser.
10. Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang baik.

Ternyata, jika kita ambil vitamin C Shaklee ini, kesannya memang sangat-sangat best. Nak cantik, nak bantu kurangkan gejala selesema, boleh kurangkan tekanan dan insomnia serta nak sihat pun boleh jika ambil vitamin C ini. Selain ambil vitamin C, saya masih cadangkan pengambilan nutrisi daripada buah-buahan supaya badan kekal sihat tanpa pengaruh ubat-ubatan yang merbahaya.

Mari kita ubah ke arah gaya hidup yang lebih sihat dan ceria!

Hubungi saya, wakil sah Shaklee anda untuk info lanjut, pertanyaan dan pesanan.

Nabihah Yunus
Shaklee ID: 893006
SMS/Whatsapp: 012-3620750
Email: nabihah_yunus@yahoo.com
Blog: www.nabihahyunus.blogspot.com