Monday, September 14, 2015

Tips Kulit Cantik Bagi Kecantikan Dalaman dan Luaran

Assalamualaikum

Semalam saya ada cakap nak share tips kulit cantik kan?

Hari ini saya nak cerita tips kulit cantik yang membantu ramai wanita mendapatkan kulit wajah idaman mereka.

Nak cantik kena bermula dari dalaman dan luaran kita


1. Pengambilan Vitamin C dalam diet seharian

Pengambilan Vitamin C secara konsisten sangat membantu mendapatkan kulit yang berseri-seri, anjal dan lembut. Vitamin C juga bagus untuk mengecutkan jerawat dan mengecilkan pori-pori di wajah.

Buah-buahan seperti strawberi, buah kiwi dan oren sangat kaya dengan Vitamin C. Ambil setiap hari memang akan nampak kesannya di wajah kita :)

2. Minum air masak 8 gelas sehari

Perasan tak kalau minum air masak dengan banyak setiap hari, kulit kita akan kurang kering? Kulit menjadi lebih lembap dan air kencing juga menjadi lebih jernih.

Sebab, air ialah komponen terpenting dalam badan manusia. Kalau minum air dalam kuantiti sedikit sehari pun dah boleh nampak perubahan macam kita lebih cepat lesu dan kulit kelihatan tak bermaya.

Jadi, kena minum air selalu lagi-lagi dalam musim jerebu ni ye :)

3. Pakai skin care yang sesuai dengan jenis kulit

Tujuan memakai skin care ialah untuk membuang segala kulit mati, kotoran dan sisa mekap yang boleh menyumbat pori, menjadi punca jerawat dan liang pori besar.

Nak tips lagi eksklusif? Amalkan supplement dari rangkaian Shaklee seperti Vivix, Vitamin C dan Shaklee Collagen Powder. Ia kaya dengan antioksidan, membantu pembentukan kolagen dari dalam dan membantu mengatasi masalah kulit seperti sunburn, jerawat, parut jerawat, parut berlubang dan juga masalah jeragat.

Set Cantik Jelita Shaklee


Itu untuk kecantikan dari dalaman. Dari luaran, boleh menggunakan rangkaian skin care Nutriwhite (khas untuk kulit normal) atau Enfuselle (khas untuk kulit berminyak atau kering). Kedua-dua produk ini memang setanding dengan produk kosmetik yang terbaik, tanpa diragui hihi.

Nak cantik pasti boleh dengan konsisten melakukan tips-tips yang dikongsi ini serta mengamalkan pemakanan supplement seperti Shaklee ;)

Nabihah Yunus
Shaklee ID: 893006
SMS/Whatsapp/Telegram: 012-3620750



Sunday, September 13, 2015

Rant on Kulit Cantik

Assalamualaikum

Kulit yang sihat pasti idaman semua orang kan? Bila tengok kulit orang ni cantik, hati dan mulut mula memuji hihi.

Ada orang mungkin kulit cantik kerana genetik. Kulit dia memang jenis camtu. Kalau kulit yang memang asal tak jaga sikit, naik jerawat?

Haa... macam mana? Esok saya ulas rahsia kecantikan kulit yang mudah dan mujarab.

Stay tuned. Hari ini dah pukul 11.30 p.m.

Saya memang kena post lagi awal pagi lepas ni hihi. Asyik malam je. Mata pun tak larat dah kalau selalu buat macam itu :)
Saturday, September 12, 2015

Keistimewaan ESP Shaklee yang Membuatkan Diriku Jatuh Cinta Dengannya

Assalamualaikum

Waktu saya belajar dulu, saya selalu rasa lemau, tidak bermaya, sukar menumpukan pelajaran di dalam kelas. Kalau waktu tengah hari sahaja, perut asyik berbunyi minta diisi. Berkeroncong habis bunyinya. Kriuk kriuk perut tanya mana nasi, mana nasi heheh :p

Lapar sampai boleh makan macam ni :)


Kalau ikut style makan macam gambar atas itu, sampai esok saya kenyang hihi. Sampai esok jugak saya tertidur kroh kroh kroh. Nak makan macam itu, memang perut tak lapar, tapi mata confirm nak terlelap. Sedap tidur hihi.

Nak kata saya ini jenis tak ambil sarapan pagi, ambil je. Jarang skip sarapan. Makan biskut ke, roti ke, kuih ke, semua tak jalan jugak. Kalau makan nasi lemak dah sah-sah saya boleh tertidur dalam kelas. Hihi. Pernah jugak tertidur sambil tersengguk-sengguk. Tak tahu kalau pensyarah nampak ke tidak sebab kelas ada lebih kurang 20 orang sahaja masa tu :D

Jadi, apa saya buat?

Masa itu waktu bulan puasa. Konon-konon nak kulit lebih berseri-seri sedikit masa nak menjelang Syawal kan... hihi. Saya order 1 canister ESP Shaklee. Sebab sudah baca banyak kebaikan ESP ini. Lagipun, saya tak kisah sangat minum air soya. Nak kata favourite masa tu... hmmm... so-so jugak. Tak lah minat sangat.

Lepas dah minum. Rasa lain macam pulak badan. Saya rasa lagi segar, lagi bertenaga, excited dan juga kurang lapar. Memang marvellous lah kesan dia.

Masa saya consume bulan puasa, jadi memang tak terasa sangat lapar tu. Haus adalah, biasalah kan? Tapi memang rasa kenyang dan energy yang lebih baik daripada masa tak ambil ESP Shaklee tu. Bila minum lagi, rasa mak oii.... sedap sungguh rasa dia!! Baru bancuh dengan air kosong. Tak bancuh lagi dengan jus buah ke, yogurt ke, air Nestle Bliss ke hihi.

Bila lama-lama dah suka minum ESP ini, baru tahu yang banyak sungguh kebaikan yang ada dalam satu canister itu.

Sebab ESP sebenarnya lah juga reason yang saya rasakan munasabah sangat untuk join keahlian Shaklee ini. Lagipun, bila dah join, memang dapat beli dan kumpul point setiap bulan. Bila cukup sahaja point itu, boleh beli ESP Shaklee ini lagi banyak-banyak canister. Mehhehhehee ;)

Energizing Soy Protein
Manfaat Energizing Soy Protein (ESP Shaklee)


ESP Shaklee ini juga banyak kelebihannya. Ia sangat-sangat membantu menghilangkan masalah kulit kusam, kulit yang ada jerawat, sering lesu (seperti saya dulu-dulu), keguguran rambut dan badan berisi.

Selain itu, antara kelebihan ESP Shaklee ini ialah ia dibuat tanpa menggunakan soya yang diubah suai secara genetik atau Genetically Modified Organism (GMO). Ia dikawal dengan proses piawaian yang ketat dan lagi seronok, 9 asid amino yang tubuh kita perlukan, tetapi tidak boleh hasilkan ada dalam 1 canister tong ESP ini :)

Lagipun, ia pilihan yang lebih sihat, selamat dan pastinya sangat berkhasiat. Kalau nak tau, banyak supplement dalam produk Shaklee ini, memang dapat kesan yang lebih hebat dan amazing bila di add on dengan ESP Shaklee :)

Jadi, jika anda nak dapat kesan positif seperti mana yang saya dapat, hubungi saya, pengedar sah Shaklee anda. Saya sedia memberi konsultasi eksklusif untuk mendapatkan kesan terbaik untuk anda.

Nabihah Yunus
Shaklee ID: 893006
SMS/Whatsapp/Telegram: 012-3620750
Thursday, September 10, 2015

Tips Kecantikan Paling Senang Mudah dan Murah

Assalamualaikum

Rahsia kulit cantik sebenarnya memang antara topik popular dalam kalangan wanita. Kulit flawless, kulit anjal gebu, cerah berseri dan lembut menjadi idaman kalbu. Cerah berseri tak semestinya kena kulit macam orang Cina, Jepun atau pun Korea. Cukup sekadar tidak kelihatan kusam dan kemerahan akibat masalah tekanan, kurang tidur dan selalu makan makanan bergoreng.

Antara petua nak dapatkan kulit flawless dan cantik menawan ialah dengan mengamalkan minum air masak setiap hari.

Air masak? Simple sangat bunyinya kan? Namun, adakah kita benar-benar mengambil kira pengambilan air masak setiap hari? Berapa liter sehari kita minum air masak itu?

Susah tak soalan ini? Hihi. Saya sendiri teringat soalan Add Maths masa saya mengambil SPM tahun tak boleh dinyatakan hihi. Lepas je keluar dewan peperiksaan, ada pelajar perempuan mencarut sebab soalan susah. Hahaha.. kelakar pulak bila ingat hihi. Tu baru soalan sebenar Add Maths SPM :)

Soalan di atas cuma berapa banyak minum air masak sehari je. Mudah jawab kan?

Kalau awak ada 2 botol air dalam 1.5 liter setiap satu, senang dah. Tak perlu susah-susah isi air setiap kali air habis. Kalau tak, lepas tu, tak ingat pulak bila dah habis air sebotol tu.

Tengok-tengok, sehari minum satu liter air je T_T

Botol air macam ini pun boleyyy


Jangan culas okey? (Pesanan untuk saya juga)

Ini adalah tips termudah, termurah dan memang permaisuri, raja segala tips kecantikan. Sebabnya, kulit kita mengandungi hampir 70% kuantiti air. Nak peredaran darah lancar, sisa toksik dibuang dengan selamat dan efektif, minumlah air ye pembaca yang saya sayang :)

Lagipun, tubuh manusia boleh hidup tanpa makanan 3 hari if I'm not mistaken. Betul? Tapi bayangkan kalau 3 hari tak minum air masak atau air kosong. Air kencing akan jadi kotor, nafas boleh berbau, tekak kering, kulit menjadi pucat, kulit nampak kusam dan banyak lagi simptom yang kelihatan sama ada kelihatan atau tidak. Unta boleh hidup tanpa air.. manusia? Mustahil.

Dah minum air, lepas tu? Kita kena juga ambil supplement untuk kulit yang cantik.

Berminat nak tahu produk terbaik untuk kulit anda? Ada Set Skincare Bajet, Set Skincare Basic dan Set Skincare Premium.

Hubungi saya untuk info lanjut dan pesanan,
Nabihah Yunus
Shaklee ID: 893006
SMS/Whatsapp/Telegram: 012-3620750
Wednesday, September 9, 2015

Perlu ke Habiskan Duit Buat Facial Apabila Ada Pilihan Lebih Jimat?

Assalamualaikum

Pernah tak rasa dah pakai make up remover atau cleansing oil, tapi kulit macam tak bersih sangat pun? Blackhead atau whitehead masih berleluasa ada di wajah. Siap panggil kawan dia, jerawat dan sebum datang... lama-lama jadi kulit berminyak.

Apa????? Sedih lah kalau kena pada wajah kita yang sudah lah comel dan cantik, nanti menangis tidak berlagu wuwuwu.. kulit pun kusam. Bila ada orang tanya,

"Kau tak cukup tidur ke?"
"Kau menangis ke?" (Sebab mata nampak sembap)
"Kau datang bulan ke?" (Sebab jerawat naik tiba-tiba kat pipi)

Last-last, kita.....
(Menangis lagi kat tepi sudut lepas tu T_T)

Kalau lah, kalau awak ada pernah kena dan rasa perasaan macam ini, buatlah sesuatu pada wajah yang awak sayangi itu. Wajah itu ada satu je. Lain lah awak boleh pakai topeng ke, mask ke, nak tukar bila muka flawless pakai topeng ini. Bila kulit kusam boleh pakai topeng ini. Haahahah.. ini part scary hoho

Sebab biar bila kulit kita kelihatan berseri-seri, cerah dan nampak glowing, lembap dan moist, tertutup sikit mulut orang... Nanti diorang yang tanpa segan, tanpa disuruh akan cakap cantiknya kulit kau, bersihnya kulit kau dan macam-macam pujian yang membahagiakan hati yang pernah bernanah mendengar kritikan pedas diorang ini. Hahaha :)

Sebab wajah ada satu je, itu yang ramai sanggup buat rawatan di spa, pergi facial tiap-tiap bulan, pergi pakar kulit atau dermatologist bila kulit wajah bermasalah dan sensitif mungkin kerana hormon atau pun tersalah ambil produk, atau pun cuma nak bagi kulit wajah berehat, dibelai dan diurut mereka yang lebih professional.

Siap ada rawatan mencecah RM 1000 ke atas, meskipun hanya rawatan selama 1 jam lebih. Oh, tidakkkkk... bagi saya tidak berbaloi. Sebab kita pun sebenarnya mempertaruhkan kulit kita (saya pakai je terms mempertaruhkan hihi) di atas tangan rawatan doktor, dermatologist, pakar spa, rawatan kulit dan seumpamanya ini.

Sebabnya belum tentu berkesan iye tak? Boleh memang boleh. Tiada siapa halang. Tetapi, adakah awak pasti kulit awak tidak sensitif dan alergik dengan bahan-bahan dan kaedah yang akan digunakan? Sebab long term, berbaloi ke harga yang kita bayar? Sebulan contoh RM 100, setahun RM 1200. Belum termasuk lagi kalau kita ada tambah pakej nak kena urut badan, sauna ke... contoh sahaja yer ;)

Kenapa tidak memilih yang lebih jimat, berkesan, tahan lama dan semestinya semulajadi dan selamat seperti produk kecantikan Shaklee?

Tak percaya? Ramai wanita sudah menggunakan produk hebat ini. Kajian yang dijalankan terhadap bahan-bahan yang digunakan untuk proses pembuatan produk Shaklee pun sangat ketat, tidak termasuk belanja setahun yang dilaburkan oleh pihak Shaklee untuk memastikan produk-produk yang dikeluarkan benar-benar selamat dan berkesan. Memakan $200 juta U.S. Dollar ye :)

Amazing sangat bukan?

Esok saya akan share produk terbaik untuk hilangkan masalah kulit kusam dan nak kulit flawless tanpa perlu guna apps 360 atau filter bagai.

Sekian bebelan percuma saya, Nabihah ;)

Esok tak membebel lagi, hihi
Tuesday, September 8, 2015

5 Mutiara Kata untuk Pedoman Hati yang Selalu Sensitif

Assalamualaikum

Tajuk dengar best kan? Mutiara kata ye bukan mutiara naga. Naga tu mitos je. Haha. Kecuali buah naga, yang tu memang wujud dan sedap dimakan yum yum yum :)

Dah saya tak melalut lagi ni hihi...

Mutiara kata ni saya ambil daripada one of my favourite mentors, Puan Lyna Noh atau Master Lyna Noh, my super upline dalam Shaklee. Saya sempat tulis apa yang beliau share kat personal akaun Facebook beliau.

Memang betul pun apa yang disharekan.

Meh saya tulis balik apa yang best sangat dan tepat kena batang hidung I ni yang tak berapa mancung :p

Sebab banyak sangat saya tersilap dalam adab berkawan sebenarnya. Moga anda semua tak buatlah silap dan think positive. Positive vibe je ada selalu hihi :

5 Mutiara Kata:

1. Kalau orang cerca kita, tak usah balas balik. Bila kita diam, malaikat yang setelkannya. Kalau kita balas, setan terus datang ambil port.



2. Tabirkan diri dari benda-benda negatif. Ada kawan negatif? Jangan putuskan silaturrahim, tapi tabirkan diri. Macam mana nak tabirkan? Jangan izinkan hati kita cenderung pada negativiti orang keliling. Kita berhak menentukan respon kita. Berkawanlah dengan lingkungan yang positif dan kuat berusaha.

3. Bila ada orang benci kita, jangan benci dia balik, tapi perbaiki diri dan doakan beliau bahagia dan hilang perasaan negatif di hatinya terhadap sesiapa pun.

4. Usah harapkan orang lain buat baik dengan kita kalau kita belum buat baik dengan orang.



5. Jangan terlalu sensitif dan sibuk memikirkan perasaan orang lain terhadap kita. Mungkin mereka tak peduli pun tentang kita. Gunakan masa untuk upgrade diri.

******************************

Ada rasa macam terkena batang hidung sendiri tak? Hmm... biasalah kadang-kadang kita ni mudah sentap. Mudah melatah. Memang saya pun selalu menyirap kalau orang cakap bukan-bukan,benda tak berfaedah ni.

Tapi, apa yang saya buat? Buat tak kisah pun. Ada aku kisah? AAK? Buang habis beras je cakap keburukan orang. Sebab tak semua perfect dan sempurna di mata kita, manusia yang serba serbi tak sempurna ini.

Sedangkan Nabi Muhammad, semulia-mulia manusia, kekasih Allah pun diuji dengan cara orang kafir Quraisy hina baginda, dibaling benda seperti batu, yang buat darah mulia baginda meleleh keluar, inikan kita, yang belum tentu baik dan cantik isi hati kita.

Kita semua manusia, memang ada limit jugak. Kadang-kadang nak mengamuk, nak marah. Cuma tarik nafas, kurangkan dan kalau boleh, berhenti terus fikir benda keburukan dan negatif ini yer? :D

Saya suka sangat point Puan Lyna Noh. Memang mendalam. Heeee... haaa... if you are wondering macam mana nak kurangkan stress, rasa sakit kepala fikir benda pelik-pelik ni, saya suka suggest Vitamin B Complex dari Shaklee..

Memang berkesan sebab ia vitamin anti-stress. Gabungkan sekali dengan Vita-lea (multivitamin juga dari Shaklee), kesan dia memang hebat. Ada zikir yang akan saya ajarkan tentang macam mana nak kurangkan rasa stress, menyampah dengan perangai orang sekeliling. Sebab mulut manusia ni bukan boleh tutup kan? Kita muhasabah, fikir yang positif je hokey? :)

Mesej saya untuk sesiapa yang berminat dengan supplement anti-stress ini hihi ;)

Nabihah Yunus
Shaklee ID: 893006
SMS/Whatsapp/Telegram: 012-3620750
Monday, September 7, 2015

Bagaimana Nak Hilangkan Parut Demam Campak Dalam Seminggu?

Assalamualaikum

Semalam saya ada cakap nak share apa yang Puan Herny ambil untuk dapatkan kulit cantik dalam masa seminggu. Seminggu tau! Bukan sebulan, dua bulan. Puan Herny kena parut demam campak yang membuatkan beliau melakukan rutin kecantikan menggunakan produk Shaklee secara extra care. Tambah dos vitamin yang sesuai untuk hilangkan masalah kulitnya waktu itu.

Apa kata Puan Herny ni:

Testimoni Set Kecantikan Shaklee


Gambar atas tu adalah testimoni saya sendiri....

EPIK sangat tau... ramai orang guna gambar tu... teruk tau muka saya masa tu.. saya kena masa pergi UMRAH..

dah la ada 2 majlis besar masa tu..
1) Hari jadi anak
2) master celebration saya

Haaaaa ~ serammm muka macam tu macam mana nak join event! dah la event saya sendiri.. buat kat hotel pulak tu.. jadi saya treat secara intensive dalam seminggu je clear licin habis parut2 bagai tu...

saya gunakan pencuci muka ❤ NURTIWHITE > memang cuci muka dengan kerap.. 5 kali sehari asal wuduk je cuci muka dulu.. memang sangat bagus untuk renew sel-sel mati

* VITAMIN E > saya picit dan letakkan minyak kat parut-parut
* VIVIX > haa vivix saya ambil 3 sudu besar sehari! banyakkan? tapi memang awesome hasilnyaaa! 1 minggu settle! takde dah bengkak-bengkak, merah-merah... dia baiki dari dalam
* VITAMIN C > saya ambil 4 biji sehari

Atas tu kalau muka dah teruk sangat boleh buat macam tu! memang sekejap boleh setel... kemudian boleh maintain sesuka hati anda :) :) :)

Hebat kan testimoni ini? Syukur alhamdulillah. Apa-apa pun, nak kulit cantik, nak bebas parut, masalah cela di muka, hilangkan masalah jerawat atau jeragat dan kecilkan pori ke, do something about it.

Sebelum anda bertukar-tukar produk kosmetik atau skin care products, lebih elok saya suggest kan rawat dalaman dulu. Sebab bila dalaman dah cantik, luaran pun bertambah-tambah flawless dan gebu semacam. Nanti mesti ada yang nak tahu rahsia apa yang kulit anda bersih, lembap dan flawless ;)

Saya dan ramai wanita cantik lain menggunakan produk hebat Shaklee sebagai our favourite product ever lah hihi

Anda bagaimana? Berminat nak tahu bagaimana nak kulit bersih dan cantik macam Puan Herny?

Hubungi saya, pengedar sah Shaklee anda

Nabihah Yunus
Shaklee ID: 893006
SMS/Whatsapp/Telegram: 012-3620750