Tuesday, September 30, 2014

Paris Souvenirs Giveaway by JINDRISSKA

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

Giveaway? So happy to join ehe :)

Puan blogger blog Jindrisska, nama beliau Aisya ini bekas kawan sekolah saya, bekas kawan sekelas saya, bekas homeroom saya, dan kakak homeroom saya. Sekarang terpisah jauh kerana Aisya melanjutkan pelajaran di Jerman, negara yang menang FIFA 2014 :).

Kadang-kadang saya panggil nama sahaja, Aisya, kalau masa homeroom ada kot panggil kakak, kerana dia lahir bulan Januari heeee.

Thank you so much Aisya invite, dan saya nak tag tiga kawan blogger untuk join giveaway special ini hehe. Sebenarnya perasan Aisya punya post, tapi (malulah hahhaha).


- Mya Akmal
- Nabilah
- Syafiqah dan Liyana




Hadiah pun menarik. Warna emas key chain tu bling bling. Dapat tak dapat lain cerita. Boleh jumpa rakan blogger hehe :D. Tarikh tamat giveaway tu 28 Oktober (kalau boleh nak je tag semua hahaha :D)

Monday, September 29, 2014

Tips Sihat dan Cantik dari Pakar Kecantikan

Vitamin yang bagus untuk kesihatan badan ada banyak, contohnya vitamin C dan vitamin E. Kedua-dua vitamin ini bagus untuk melawan radikal bebas dalam badan. Menurut Pakar Kecantikan Marissa Aesthetic & Wellness Centre, Dr Rushmini Maris Ismail, ada banyak jenis antioksidan berguna kepada kulit, tetapi yang mendapat perhatian meluas ialah vitamin C, E dan B3.

Akui beliau, vitamin C membantu membina kolagen supaya kulit menjadi tegang. Ia banyak di dalam bijirin penuh, epal dan buah-buahan sitrus. Vitamin E pula melindungi membran sel dan merangsang nutrien asas pada kulit untuk melawan kerosakan disebabkan sinaran ultra lembayung. Nak kulit sihat dan cantik mestilah terpaksa berkorban sedikit, melalui makan secara sihat dan tinggalkan makanan segera kan? Junk food should be avoided at all cost hehe.


cantik secara semulajadi
                                                 
                                              Contoh buah-buahan yang kaya dengan vitamin

Saya highlightkan kenyataan beliau:

1. Vitamin C sering dipuji sebagai antioksidan yang sempurna untuk memastikan kulit sihat, lembut, manakala vitamin B3 dianggap sebagai rahsia di sebalik kulit lebih muda.

Sebagai antioksidan, vitamin C juga memperkuatkan sel kulit sehingga ia lebih cepat memperbaiki jaringan rosak mengakibatkan kulit kendur dan tidak bermaya.

2. Vitamin C terkenal sebagai anti-penuaan kerana sifatnya mudah larut air memainkan peranan penting dalam proses pembentukan kolagen, juga komponen dasar pembentukan jaringan saraf di dalam tubuh.


Beliau juga menyarankan bagi menjaga keperluan tubuh badan, seharusnya individu mengambil vitamin C antara 30 hingga 100 milligram (mg) setiap hari. Keperluan ini sudah mencukupi dengan sebiji oren bersaiz sederhana kerana ia mengandungi sekitar 70 mg vitamin C. Anda juga boleh menikmati segelas (sekitar 225 ml) jus oren setiap hari jika tidak mahu makan buah oren begitu sahaja.

Buah juga mengandungi pelbagai sumber vitamin lain seperti A, C, B1, B2 dan karbohidrat, kalsium yang amat membantu dalam penjagaan kulit yang lebih cantik. Beliau juga berpesan, buah-buahan elok diamalkan oleh individu yang berusaha menurunkan berat badan, sekali gus menjaga keanjalan kulit tubuh dan wajah.


Supplement yang saya amalkan sekarang juga mengandungi vitamin yang pakar kecantikan ini sarankan. Vitamin B, C dan E semuanya lengkap, tambah lagi dengan Energizing Soy Protein (ESP), lagi meletup hasilnya hihi. Nak tahu apa yang terbaik untuk anda?

Hubungi saya,

Nabihah 







SMS 012-3620750
Email nabihah_yunus@yahoo.com 
Thursday, September 25, 2014

Work At Home: Cabarannya

Personally, saya memang suka bekerja dari rumah. Saya punya etika kerja waktu intern, kerana ikut kolej requirement agak tidak membanggakan huhu. Bekerja sendiri dari rumah, atau work at home memang menepati cita rasa saya :) Banyak benda saya boleh uruskan, tambahan pula menjadi pengedar Shaklee secara full time menjadi impian saya. Support team kami memang terbaik. Group saya dinaungi ramai usahawan yang saya sangat kagumi, dan akan saya jejaki langkah mereka.

Apa yang saya kongsi ini boleh diaplikasikan dalam mana-mana bisnes, termasuklah Shaklee hihi :D.


Cabaran yang dilalui jika bekerja sendiri:

1. Kita lah boss, kita jugalah pekerja. Tiada kompromi seperti istilah goyang kaki

2. Push factor yang sangat kuat mesti perlu untuk berjaya. Bukan hangat-hangat tahi ayam.

3. Amalan rohani boleh dilakukan bila-bila, tiada siapa nak halang. Tapi, sendiri kena sentiasa ingat. Bukan kejap on, kejap off. Kalau off selalu, lagi baik jadi sleeping beauty ehehe :p

4. Tiada siapa nak marah, tapi stress pun ada, kerana kerja bermula dari bawah.

5. Time constraint memang tiada, banyak masa terluang dan memang patut ada jadual. Jadual itu bukan sekadar hiasan dinding, ia pembakar semangat dan magnet untuk kita lebih fokus. Yelah, kalau kita tak tulis, kemungkinan besar lupa apa yang kita set nak buat. Masa pun boleh jadi terbuang, dengan sibuk melihat newsfeed Facebook, buka akaun Instagram, tengok tweet yang trending dan akhirnya, masa berlalu macam itu.

6. Gaji tak tetap. Bila usaha banyak, banyak dapat. Bila usaha ciput, sedikit juga yang dapat.


Kelebihannya yang saya lihat:

1. Kitalah boss, kitalah pekerja. (sama macam yang ada kat atas tu) Masa saya buat praktikal, pengurus saya ada juga complain yang saya datang lambat. Ahaha. Tergelak fikir yang saya macam main-main masa praktikal dulu. Bagi saya, bekerja dengan majikan ada kelebihan dan kekurangan juga. Kita kena tahan sindiran, perli-memperli dan tabiat mengumpat. Walaupun begitu, bukan semua orang suka buat perkara tidak bermanfaat. Kita sendiri yang kena pandai pilih kawan.

Indahnya bekerja sendiri ialah kita tidak perlu rasa tertekan mengejar deadline, tiada masalah komunikasi antara majikan dan pekerja lain serta kalau kita buat kerja kurang memuaskan, kita sahaja yang tahu.

2. Work at home ini amat sesuai untuk kaum ibu yang sedang menyusukan anak, berpantang atau pun sedang mengandung. Pelajar yang sudah habis belajar pun tiada masalah. Penjimatan yang banyak dari segi pengangkutan. Boleh pergi bercuti bila-bila masa tanpa perlu ambil medical certificate (MC) dan time off yang lama.

3. Masa (lihat nombor 5, cabaran bekerja dari rumah) yang banyak, contohnya untuk mengupdate blog, facebook, layan anak-anak, pergi coaching dengan mentor, pergi beli barang di kedai, lipat baju dan baca surat khabar. Itu contoh, kalau baca buku yang bermafaat, mengaji al-Quran pun elok juga.

4. Tidak memerlukan kemahiran yang tinggi, cukup sekadar suka belajar teknik pemasaran, kemahiran bercakap dan sebagainya. Ilmu mengenai bidang pemasaran ini tiada sempadan. Kena cari individu bertauliah yang hebat pengisiannya juga.

5. Boleh berjumpa kawan baru yang mempunyai minat yang sama.

Banyak lagi kelebihan yang boleh kita dapat daripada bekerja sendiri ini. Ada kawan Shaklee saya sendiri, kerana ingin melihat anak beliau membesar di depan mata, beliau sanggup bekerja dari rumah, dan tidak mengambil upah supaya orang luar menjaga anaknya. Itulah pengorbanan, dan saya kagum dengan kecekalan beliau.

Berada dalam kumpulan Shaklee saya, memang kami mempunyai harapan yang sama. Mereka tidak berkira dalam memberi ilmu supaya semua berjaya. Dan saya sendiri amat bersyukur ditemukan dengan group mentor saya yang hebat. Tiada istilah upline di atas goyang kaki, downline buat kerja. No, no, no! Paling penting, biz Shaklee ini sendiri mematuhi syariah :) Hebat bukan?

Dengan support group yang hebat, kita semua mampu mengubahnya. Ada juga yang mampu bekerja makan gaji di samping membuat bisnes separuh masa.

Namun begitu, setiap apa yang kita pilih ada kesan positif dan negatif. Bergurulah dengan mereka yang suka mendengar dan optimistik dalam sesuatu perkara. Perlahan-lahan, kita akan berjaya. Percayalah, biz Shaklee ini manis dan penuh magik.


Berminat untuk bekerja secara part time atau full time Shaklee?

Hubungi saya,

Nabihah
SMS 012-3620750
Shaklee ID:893006

Manfaat Buah Kurma

Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Selalunya, kita membiasakan diri dengan memakan buah kurma pada bulan puasa. Banyak kelebihan kurma yang seboleh-bolehnya kita makan setiap hari, bukan sahaja bulan puasa yang mulia.

Manfaat Buah Kurma

cantik dan sihat

-> Untuk kecantikan dalaman dan luaran

Kandungan protein di dalam kurma adalah lebih kurang 2.5%, serat 8.0% manakala kandungan gulanya adalah sangat tinggi, yakni sehingga 63%, majoritinya adalah glukosa. Lemak yang terkandung di dalamnya pula adalah sangat sedikit iaitu sekitar 0.4% sahaja.

Kurma juga merupakan makanan kesihatan dan sangat popular sebagai kandungan utama dalam ubat-ubatan tradisional serta supplement memandangkan ia kaya dengan zat besi, kalsium, fosforus, sodium, potassium, vitamin A, C dan niasin.

Khasiat Utama

1) Paling pantas diproses dan diserap, sekaligus memberikan tenaga segera. Pengambilan kurma secara rutin akan membuatkan tubuh bertenaga, ia juga rahsia awet muda baik untuk lelaki atau wanita.

2) Kandungan serat yang tinggi dalam kurma membantu melancarkan sistem pelawasan.

3) Potassium dan beberapa zat galian lain yang terdapat di dalam makanan ini dikatakan dapat seimbangkan kandungan air di dalam tubuh.

4) Amat sesuai untuk pelajar kerana ia menguatkan memori.

5) Amalan mengambil kurma ketika hamil dipercayai dapat memudahkan proses kelahiran, mengurangkan pendarahan dan memberi tenaga kepada ibu ketika meneran.

6) Makanan sunnah ini juga dikatakan penawar racun dan dapat merawat pelbagai jenis penyakit.

7) Kurma juga amat mujarab untuk mengatasi masalah sembelit.


Nah, banyak kelebihan yang boleh kita dapat dengan mengambil kurma sebagai makanan harian. Boleh juga dibuat seakan snek yang mudah didapati dan sedap hehe :)

Jom makan secara sihat!

Monday, September 22, 2014

Bagaimana Nak Maintain Berat Badan?

Kaum wanita termasuk saya sendiri sering mengambil mudah untuk mengikuti program diet atau nak kurangkan perasaan 'overeating'. Saya nak berkongsi satu cara mudah yang memang terbukti boleh mantain atau turunkan berat badan. Apa dia?

Ambil sarapan pagi saje hehe.




Kredit: Beauty Tips

"By eating a healthy breakfast, you'll give your metabolism a jumpstart and be in better control of your cravings. Studies repeatedly show daily breakfast consumption is associated with maintaing a healthy weight." 

Anda risau sarapan yang diambil tidak sihat? Usah khuatir. Set Mighty Tripple Gems Shaklee mampu menawarkan khasiat terbaik untuk anda serta seisi keluarga. Nak membuat pembelian Energizing Soy Protein sahaja pun boleh.

Saya tiap-tiap hari minum ESP ni. Sekarang nak cuba tambah Collagen Powder dari Shaklee. Dapat kulit yang bersih dan sihat oho. Lagi-lagi umur saya pun dah makin naik. Kalau saya makin muda lain lah haha. Metabolisma badan pun setiap tahun semakin menurun :) Kena rawat sebelum terlambat.

Bulan ini Meal Shakes, salah satu supplement yang ada dalam Set Mighty Tripple Gems ini ada promosi. Setiap pembelian 1 set (terdiri daripada 3 tin Meal Shakes, anda akan dapat percuma 1 tin).

Shaklee juga ada melancarkan Shaklee Cares for Children. 10% daripada pembelian 1 set Meal Shakes akan disumbangkan kepada 2000 rumah kebajikan yang terpilih. Sambil membeli, sambil menderma.


Program Shaklee Cares for Our Children


Hubungi saya,

Nabihah (sms 012-3620750)
Sunday, September 21, 2014

Contact


Untuk pertanyaan dan konsultansi, boleh hubungi saya:

Nabihah Yunus
Shaklee ID: 893006

Email: nabihah_yunus@yahoo.com

atau SMS 012-3620750


Wednesday, September 17, 2014

Collagen Powder: Fungsi Ramuan Utama

Antara banyak-banyak produk Shaklee, salah satu ialah Collagen Powder. Ada 7 ramuan utama daripada Collagen Powder dan saya nak share berkenaan fungsi ramuan utama kolagen ini.


Collagen Powder Shaklee


Fungsi Ramuan Utama:

1) Kolagen dari sisik ikan merah

Sisik ikan merah adalah sumber kolagen yang premium dengan kurangnya pencemaran dan kadar penyerapan yang tinggi berbanding dengan kolagen haiwan.

2) Ekstrak biji Camellia japonica

Biji Camellia japonica terdiri dari asid oleik, satu emolien dan pelembap kulit yang hebat, dan isoflavon, antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas.

3) Ekstrak Pfaffia

Pfaffia yang juga dikenali sebagai ginseng Brazil, apabila digabungkan dengan ekstrak biji Camilla japonica membantu formulasi kolagen dan asid hyaluronic. Dengan kemampuan luar biasa mengikut amaun air yang banyak, asid hyaluronic memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap dan licin.

4) Elastin daripada kolagen ikan

Elastin memelihara kulit menjadi fleksibel tetapi tegang, memberikan reaksi melantun apabila kulit ditarik. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi berganding bahu dengan kolagen untuk mengekalkan kulit menjadi tegang, anjal dan elastik.

5) Vitamin B dan Vitamin C

Vitamin B turut serta dalam metabolisma karbohidrat, lemak dan protein untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagen di dalam sel.

Vitamin C menggalakkan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit kita.

6) Ekstrak kekerang

Glucosamine ekstrak kekerang adalah penting di dalam sintesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidrat mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.

7) Lactobacillus acidophilus

Membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapan kolagen.


Sebab kenapa Shaklee Collagen Powder ini diambil daripada sisik ikan merah? Sebabnya ialah ia mempunyai kadar penyerapan yang tinggi dan sebab utama keberkesanannya juga boleh dilihat seawal 8 minggu (ujian klinikal). Ada pengguna juga dapat merasai kelebihannya seawal beberapa hari penggunaan, ikut badan individu itu juga.

Lagi istimewa! Bulan ini Shaklee menawarkan bagi setiap pembelian 6 kotak Collagen Powder, akan dapat free 1 kotak lagi. Best kan? Cepat-cepat grab hoho.

Next entry saya akan cerita apa kelebihan mengambilnya dan juga testimoni pengguna yang cantik menawan ;)

Nak kesan lagi best? Cuba gandingkan Collagen Powder ini dengan Flawless Beauty Set. Confirm kulit gebu, glowing dan ada kesan 'toing, toing' kat kulit hehe. Inshaallah, pemakaian secara berterusan dengan guide istimewa dan eksklusif daripada saya mampu menyerlahkan kesan cantik, gorgeous tanpa mekap, lagi-lagi jika anda bakal menjadi ratu sehari :)

Hubungi saya,

Nabihah (Shaklee ID 893006)

sms 012-3620750

Sunday, September 14, 2014

Ostematrix: Baik untuk Tulang

Ostematrix adalah antara produk dari Shaklee yang elok untuk tulang. Adakah anda mempunyai kerapuhan tulang, badan lenguh, muscle cramp dan sukar berdiri bagi tempoh yang lama? Ostematrix boleh membantu jika anda ada masalah-masalah seperti cepat penat, selalu lenguh dan muscle cramp.

Kekurangan kalsium mungkin berlaku kerana sesetengah orang tidak menggemari minum susu lembu atau ada lactose intolerance, yakni tidak boleh mengambil susu lembu dan makanan seperti keju dan yogurt.

vitamin kalsium shaklee
Ostematrix (120 biji)


Ostematrix amat istimewa kerana perbezaan yang ditawarkan Shaklee sendiri iaitu:

Kalsium yang isinya paling seimbang memastikan kadar penyerapannya adalah 99%. Formulanya unik, dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati, mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, kuprum, manganes dan boron. Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kajian telah membuktikan supplemen kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan.

Manfaat Utama Ostematrix:

1. Menguatkan tulang - Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf

2. Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas - Pengambilan 600 mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis

3. Memperbaiki masalah haid - Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1,000 mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil

4. Pengalkalian tubuh - Kalsium adalah mineral alkalin dan ianya berkesan memastikan imbangan tubuh. Ianya juga menghalan obesiti di waktu umur tua. Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrient dan merangsang detoksifikasi

5. Memperbaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastrik

Bagaimana memilih kalsium premium?

- Pilih produk yang ada vitamin D dan magnesium

- Elakkan produk yang dibuat dari tulang dan dolomite untuk mengelak keracunan plumbum

- Elakkan mineral chelated kerana proses tersebut boleh menyebabkan tubuh menyerap logam berat tercemar dan toksin dalam proses menyerap mineral


Oleh itu, cegah sebelum kena. Osteoporosis ini memang menakutkan, kerana masalah tulang amat bahaya terutamanya jika tidak dicegah sebelum terlambat. Prevention is better than cure, right?

Bagaimana dengan cara makan? Cara makan eksklusif kepada pelanggan saya. Sekiranya anda tidak minum susu, cubalah Ostematrix ini. Ia juga boleh melegakan sembelit yang ringan ya ;)

Hubungi saya, wakil Shaklee anda

Nabihah (sms 012-3620750)


Thursday, September 11, 2014

Manfaar Lecithin sebagai Pembakar Lemak

Lecithin merupakan salah satu supplement cadangan dalam set Shape Up Shaklee. Lecithin antara satu supplement dari Shaklee yang saya makan, kerana fungsinya sebagai pembakar lemak. Boleh nak slim sikit terutamanya di bahagian perut :)

Lecithin diekstrak dari kacang soya oraganik bukan GMO dan setiap kapsul mengandungi 520 mg lecithin soya termasuk 80 mg kolin dan 48 mg inositol.

lecithin untuk turun berat
Lecithin (180 biji)


Kebaikan yang boleh didapati dalam Lecithin:

- Menyerap vitamin larut lemak
- Melindungi hati
- Pemecahan lemak dan kolesterol
- Pelangsingan
- Mencantikkan otot dan kulit
- Memperbaiki alergi
- Menghalang kejadian batu karang
- Mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stress
- Menghalang tekanan darah tinggi

Lecithin sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan langsing, para pelajar dan seisi keluarga.

Nak kesan yang lebih baik? Boleh tambah Omega Guard sekali.

Hubungi saya,

Nabihah (sms 012-3620750)




Tuesday, September 9, 2014

Digestive Health Set

Semalam saya share berkenaan Flawless Beauty Set. Bagi mereka yang inginkan kesan lebih cepat bagi mana-mana produk supplement tidak kisahlah Shaklee ke, dan yang sewaktu dengannya, cuba amalkan Herb-lax atau set lengkap ini, Digestive Health Set. Ia bertujuan untuk membersihkan usus supaya kesan penyerapan zat makanan lebih optimum dan berkesan. Herb-Lax ini berkesan untuk melawaskan pembuangan, terutamanya jika mempunyai sembelit dan susah ke tandas. Saya sudah cuba, memang sedap pergi toilet hehe :D

herb-lax melawaskan sembelit

Herb-Lax (120 biji)


Apa yang Shaklee tawarkan dengan Digestive Health Set:

Sistem penghadaman yang baik adalah asas kepada tubuh yang sihat. Sembelit, mulut berbau, najis berbau, mengidam makanan, perut berangin dan kembung adalah masalah penghadaman yang biasa dialami oleh kebanyakan orang. Sistem penghadaman yang tidak sihat mengakibatkan:

- Penambahan berat badan
- Masalah gastrik
- Perut buncit
- Kanser usus
- Masalah penghadaman
- Sistem imun yang lemah

Set Shaklee Digestive Health dapat membantu meningkatkan kesihatan sistem penghadaman untuk kekal sihat.

Kebaikan set ini termasuk:

- Melegakan sembelit
- Meningkatkan kesihatan sistem penghadaman
- Menyokong kesihatan usus
- Membantu menyahtoksin badan
- Membantu mengurangkan berat badan
- Melegakan perut yang tidak selesa

Antara produk yang ada dalam set awesome ini:

1) Peppermint - Ginger Plus

vitamin segarkan badan

Peppermint-Ginger Plus (90 biji)

2) ESP (Energizing Soy Protein)

Energizing Soy Protein, antara supplement favourite saya :D

3) Alfalfa Complex

vitamin elakkan alahan

Alfalfa Complex (ada saiz besar dan saiz kecil)

Alfalfa Complex juga antara vitamin favourite saya dari Shaklee. Saiz kecil ada 330 biji, manakal saiz besar ada 770 biji.

4) Herb-lax

Gambar paling atas hihi.

Set Digestive Health ini berfungsi untuk melancarkan pembuangan toksin dalam badan dengan berkesan. Jika kita selalu berasa penat, lemah dan tidak bermaya, tandanya badan anda mungkin ada toksin yang banyak.

P/S: Boleh dapat kulit cantik, badan langsing kalau ambil set ini. Tambah lagi makan ikut piramid makanan dan bukan diet secara tidak sihat. Alfalfa Complex dan ESP itu kedua-duanya boleh dibuat masker. Hasilnya, kulit lebih cantik luar dan dalam.

Sudah tentu saya akan berikan panduan yang terbaik bagi setiap customer saya dengan setiap pembelian set ini.

Hubungi,

Nabihah
sms 012-3620750



Monday, September 8, 2014

Perbezaan Shaklee: Sentiasa Selamat, Berkesan dan Mesra Alam

Assalamualaikum dan apa khabar?

Produk Shaklee mempunyai perbezaan berbanding jenama lain di pasaran sekarang. Perbezaan yang dijamin oleh Shaklee ada tiga iaitu produknya sentiasa selamat, sentiasa berkesan dan sentiasa mesra alam (Always Safe, Always Works and Always Green). Menarik tak tag line Shaklee? Ia menjamin kualitinya sentiasa terbaik, bagus dan memberi impak positif terhadap alam semulajadi.

kenapa saya pilih shaklee


Saya nak share jaminan yang saya dan para pengguna Shaklee yang lain percaya.

1) Sentiasa Selamat (Always Safe)

- Lebih daripada 80,000 ujian kualiti dijalankan setahun bagi memastikan keberkesanan dan ketulenan sebenar.
- Lebih daripada 350 ujian dijalankan ke atas setiap ramuan baru untuk mengesan bahan pencemaran berbahaya.

Terjemahan Bahasa Inggeris pula:

- Over 80,000 annual quality tests to ensure the greatest purity and potency
- Over 350 tests on every new ingredient to screen for harmful contaminants

2) Sentiasa Berkesan (Always Works)

- Lebih $300  juta dilaburkan dalam penyelidikan dan pembangunan produk
- Bahan-bahan semulajadi yang paling halus dan tulen
- Disokon oleh bukti kajian sains dan makmal yang terdapat di dalam 90 bahan kajian penerbitan

Terjemahan Bahasa Inggeris:

- Invested over $300 million in research and development
- Purest, most potent natural ingredients
- Backed by scientific and clinical proof in over 90-peer-reviewed publications

3) Sentiasa Mesra Alam (Always Green)

- Produk mesra alam yang benar-benar selamat untuk anda, rumah juga bumi anda
- Peneraju dalam pergerakan alam sekitar dengan mengamalkan perniagaan yang mesra alam

Terjemahan Bahasa Inggeris:

- Sustainable products that are safe for you, your home and your planet
- Leading the environment movement with sustainable business practices

Antara sebab lain saya gunakan Shaklee sudah tentu kerana keberkesanan produknya! Shaklee memang melabur sebanyak $300 juta bagi memastikan produk keluaran mereka benar-benar menepati cita rasa, memenuhi kualiti dan terbaik untuk penggunanya. $300 juta (anggaran) bukan $3 ribu ye. Buatlah keputusan tepat jika anda pilih supplement, jangan main pilih kerana tersalah pilih, susah di kemudian hari.

Saya sudah pilih Shaklee, anda?

Flawless Beauty Set

Kolagen berfungsi bagi mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit. Kulit yang kerap terdedah kepada pancaran matahari ditambah dengan pencemaran sekeliling menyebabkan kolagen di dalam sel kulit menyusut dengan lebih cepat sebelum ia mampu dibina semula. Akibatnya, kehilangan kolagen menjadikan kulit kendur berkedut, kuku mudah patah dan rambut nipis tidak bermaya.

Shaklee menawarkan Set Flawless Beauty yang lengkap dengan nutrisi penting untuk menyerlahkan kejelitaan anda.

cantik pakai kolagen

Shaklee Collagen Powder

cantik makan vitamin C

Sustained Release Vita-C Plus

Vivix




Kebaikan
- Membantu menghasilkan kolagen yang diperlukan bagi memelihara kesihatan kulit, tendon, ligamen dan salur darah*
- Menggalakkan kulit menjadi lebih tegang, anjal dan lembut*
- Menggalakkan rambut menjadi lebih kuat, lebat dan bersinar*
- Membantu mengekalkan kesihatan tulang rawan, tulang dan gigi*

Kredit: Shaklee Malaysia

Produk yang ada dalam Flawless Beauty Set ialah:

1. Shaklee Collagen Powder

2. Sustained Release Vita-C Plus

3. Vivix

Perhatian: Bulan ini ada promosi Meal Shakes dan Collagen Powder yang hot itu! Kedua-dua Meal Shakes dan Collagen Powder ini sesuai untuk mereka yang nak kulit berseri-seri hihi. Saya pun nak start balik buat masker. Oh ya! Ketiga-tiga produk ini elok buat masker. Panduan dan cara nak buat akan saya berikan dengan setiap pembelian set ini.

Sebab kenapa anda perlukan Meal Shakes (klik sini)

Jika anda berminat hubungi saya, wakil Shaklee anda. Pos ke seluruh negara sama ada menggunakan Pos Laju, G-dex atau Citylink :)

Disclaimer* : Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Sunday, September 7, 2014

Meal Shakes: Pilihan Sarapan Berkhasiat

Bulan ini ada promosi Meal Shakes serta kolagen. Meal Shakes merupakan pilihan sumber protein daripada Shaklee selain ESP serta Cinch Shake Mix. Meal Shakes boleh diminum sebagai pilihan sarapan berkhasiat dan lazat. Ia mengenyangkan kerana unsur protein di dalamnya.

makanan segera sihat


Meal Shakes yang Menjadi Pilihan Ibu Bapa


Kanak-kanak dan orang dewasa boleh menggunakan sebagai pilihan supplement yang baik. Cuma dibancuh bersama air kosong (yang sejuk, dikhuatiri air panas atau air masak merosakkan zat-zat yang ada di dalam supplement ini).

Saya juga ingin berkongsi kelebihan dan kebaikan yang kita semua boleh dapati daripada Meal Shakes.

Manfaat Utama Meal Shakes

1) Nutrisi lengkap - Menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. Ia turut mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.

2) Membekal nutrisi kepada sel tubuh - Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain-lain.

3) Membantu tumbesaran - Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan magnesium dan kalsium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar.

4) Anti-oksida - Mengandungi vitamin A, C, E, zink, selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.

5) Mengembalikan seri wajah - Mengandungi vitamin B yang lengkap, zat besi dan copper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit yang lebih cantik.

6) Detoksifikasi - Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.

7) Kelazatan rasanya - Minuman yang lazat untuk diambil bersama fruktos semulajadi, penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan. Lazat untuk dinikmati oleh semua golongan.

Nak lagi best, bulan ini Shaklee menawarkan setiap pembelian 3 tin Meal Shakes, percuma 1 tin.

Beli 3 tin, dapat 4 tin!
Beli 6 tin, dapat 8 tin!

Grab the offer quickly.

Setiap pembelian daripada saya, saya akan guide anda dengan sebaik mungkin.

Hubungi,

Nabihah (SMS 012-3620750)

Tuesday, September 2, 2014

Nak Kulit Cantik? Cuba Kolagen Shaklee

Kolagen dengan wanita ibarat berlian dengan wanita. Betul tak teori saya? Tahukah anda, kolagen merupakan protein yang paling banyak terdapat dalam tubuh badan manusia. Nak cantik macam Song Hye Kyo ke, Angelina Jolie ke, minumlah kolagen. Maksud saya, cantik kulit. Angelina Jolie tahun ini umur 39 tahun. Tapi kulit dia, saya rasa makin usia beliau bertambah, lagi cantik dan berseri. Cemburu saya.

Kolagen membantu kulit untuk lebih halus dan mulus serta tanpa cela. Kalau nak mekap masa pergi dinner, nampak berseri dan sedap mata memandang. Keyakinan pun lebih terserlah kan?

Testimoni Pengguna:

Kulit Cantik Pakai Kolagen

Beza bukan? Jika anda nak tahu, kolagen ini selain boleh diminum (campur dengan air atau jus kegemaran anda), ia boleh juga dibuat masker muka. Kulit lagi bertambah seri. Ibu hamil pun boleh buat masker ini. Cantik luar dan dalam. Bulan ini, beli 6 kotak, dapat percuma lagi 1 kotak. Seronok kan? :D

Hubungi saya untuk info dan pertanyaan:

Nabihah Yunus
Shaklee ID: 893006
sms 012-3620750

Monday, September 1, 2014

Promosi: September 2014

Bulan ini pihak Shaklee Malaysia amat bermurah hati menawarkan bukan satu, tetapi dua promosi! Shaklee Collagen Powder dan Mealshakes :) Excited tak? Review akan saya update kan secepat mungkin. Jom pilih pendekatan yang sihat bersama Shaklee.

Saya sudah pilih produk Shaklee. Anda bagaimana?

Hubungi,
Nabihah    
sms 012-3620750