Wednesday, September 17, 2014

Collagen Powder: Fungsi Ramuan Utama

Antara banyak-banyak produk Shaklee, salah satu ialah Collagen Powder. Ada 7 ramuan utama daripada Collagen Powder dan saya nak share berkenaan fungsi ramuan utama kolagen ini.


Collagen Powder Shaklee


Fungsi Ramuan Utama:

1) Kolagen dari sisik ikan merah

Sisik ikan merah adalah sumber kolagen yang premium dengan kurangnya pencemaran dan kadar penyerapan yang tinggi berbanding dengan kolagen haiwan.

2) Ekstrak biji Camellia japonica

Biji Camellia japonica terdiri dari asid oleik, satu emolien dan pelembap kulit yang hebat, dan isoflavon, antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas.

3) Ekstrak Pfaffia

Pfaffia yang juga dikenali sebagai ginseng Brazil, apabila digabungkan dengan ekstrak biji Camilla japonica membantu formulasi kolagen dan asid hyaluronic. Dengan kemampuan luar biasa mengikut amaun air yang banyak, asid hyaluronic memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap dan licin.

4) Elastin daripada kolagen ikan

Elastin memelihara kulit menjadi fleksibel tetapi tegang, memberikan reaksi melantun apabila kulit ditarik. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi berganding bahu dengan kolagen untuk mengekalkan kulit menjadi tegang, anjal dan elastik.

5) Vitamin B dan Vitamin C

Vitamin B turut serta dalam metabolisma karbohidrat, lemak dan protein untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagen di dalam sel.

Vitamin C menggalakkan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit kita.

6) Ekstrak kekerang

Glucosamine ekstrak kekerang adalah penting di dalam sintesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidrat mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.

7) Lactobacillus acidophilus

Membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapan kolagen.


Sebab kenapa Shaklee Collagen Powder ini diambil daripada sisik ikan merah? Sebabnya ialah ia mempunyai kadar penyerapan yang tinggi dan sebab utama keberkesanannya juga boleh dilihat seawal 8 minggu (ujian klinikal). Ada pengguna juga dapat merasai kelebihannya seawal beberapa hari penggunaan, ikut badan individu itu juga.

Lagi istimewa! Bulan ini Shaklee menawarkan bagi setiap pembelian 6 kotak Collagen Powder, akan dapat free 1 kotak lagi. Best kan? Cepat-cepat grab hoho.

Next entry saya akan cerita apa kelebihan mengambilnya dan juga testimoni pengguna yang cantik menawan ;)

Nak kesan lagi best? Cuba gandingkan Collagen Powder ini dengan Flawless Beauty Set. Confirm kulit gebu, glowing dan ada kesan 'toing, toing' kat kulit hehe. Inshaallah, pemakaian secara berterusan dengan guide istimewa dan eksklusif daripada saya mampu menyerlahkan kesan cantik, gorgeous tanpa mekap, lagi-lagi jika anda bakal menjadi ratu sehari :)

Hubungi saya,

Nabihah (Shaklee ID 893006)

sms 012-3620750

0 comments:

Post a Comment