Tuesday, January 13, 2015

Cara Menghilangkan Masalah Jerawat di Muka

Apa khabar semua? Saya harap anda semua sihat sejahtera.

Kalau cerita pasal jerawat, memang hot topic kan? Kalau nak keluar rumah pun bila muncul jerawat, rasa macam lemah semacam sahaja. Stress lagi bila tengah belek-belek muka depan cermin. Contohnya, jika kerja kita berjumpa client atau orang setiap hari, kena pakai mekap dengan tebal pula. Oh, tidak!



Nak bagi kulit berehat, tapi sebaliknya berlaku kerana penggunaan mekap yang tebal jika tidak dibersihkan dengan betul akan menambahkan jerawat di wajah. Lagi-lagi bila waktu bendera merah (untuk kaum wanita lah hehe).

Masalah jerawat ini sebenarnya berpunca dari dalaman, kerana dalaman yang kekurangan nutrisi dan radikal bebas yang terjadi dengan cara makan makanan yang diproses, bergoreng dan berlemak membuatkan tubuh mengeluarkan toksin sebagai tindakbalas. Toksin ini antara punca jerawat terjadi.

Selain daripada pemakanan yang betul, kita kena kenal pasti juga punca jerawat. Punca jerawat kemungkinan terjadi akibat sensitif kepada sesetengah makanan atau produk muka seperti penyalahgunaan produk untuk kulit muka yang mengandungi merkuri dan hidrokuinon. Jika anda kulit cepat terbakar atau kemerah-merahan dan mengelupas semasa atau selepas menggunakan produk untuk kulit muka, cepat-cepat hentikan penggunaan. Bahaya tu ye.

Elakkan tragedi jerawat kerana merawat lebih mahal daripada mencegah bukan?

Antara supplement Shaklee yang saya cadangkan ialah:

ENERGIZING SOY PROTEIN:

  • Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.
  • Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-kelembutan otot, sekaligus mempercepatkan pemulihan luka dan menghilangkan parut.
esp shaklee


VITAMIN E:
  • Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
  • Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
  • Menjaga kelembapan kulit
  • Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan kulit
vitamin e complex


VITAMIN C
  • Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya
  • Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan dan kehalusan kulit
  • Mencerahkan kulit
vitamin c


B-COMPLEX:
  • Sebagai pelembap
  • Mencegah pigmentasi
  • Melambatkan tanda penuaan
  • Mengubati jerawat
vitamin b complex

Kombinasi ESP, Vitamin E, Vitamin C, B-Complex:
  • Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
  • Mencegah penuaan
  • Menjadikan kulit lebih kenyal
  • Mencerahkan kulit
  • Menjaga kulit dari sinaran UV
  • Mengurangkan parut jerawat
  • Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
  • Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahan
  • Menjadikan wajah lebih berseri dan gebu

Hubungi saya, wakil Shaklee anda:

Nabihah Yunus
Shaklee ID: 893006
SMS/Whatsapp: 012-3620750
Email: nabihah_yunus@yahoo.com
Blog: www.nabihahyunus.blogspot.com


3 comments:

  1. Terimakasih atas informasinya karena saya lagi cari informasin tentang cara menghilangkan jerawat secara alami
    .

    ReplyDelete
  2. Hello admin thanks for the share. I dh pki dh produk u recommend ni. Yg vita C tu. mmg bagus dan berkesan. Okay dh muka i skrg. masalah jerawat tkde teruk sgt mcm dulu. Anyway, free2 jemput dtg ke blog i utk info2 kekal fit dan slim.

    >>>Info Fit & Slim Semula Jadi! <<<

    ReplyDelete