Wednesday, November 19, 2014

Vitamin untuk Kulit Sihat dan Cantik

Kalau boleh, semua orang ingin dapatkan kulit yang cantik bukan? Dengan lambakan produk kecantikan di pasaran, sudah tentu ada kala kita pun terpengaruh. Sebagai pengguna, saya juga berdepan dengan situasi yang sama. Pilihan di tangan kita semua.

Saya ingin share vitamin-vitamin yang perlu untuk mendapatkan kulit yang sihat dan cantik

Empat vitamin ini memang popular dan saya sendiri pun mengamalkannya.


Ianya penting untuk kestabilan hormon kita. Kekurangan B Complex dalam badan boleh membuatkan kita cepat letih, cepat marah atau moody, cemburu dan banyak lagi. Bila kita dalam keadaan hormon yang tidak stabil, jerawat akan mudah terhasil. Vitamin B Complex dari Shaklee semestinya pilihan saya hihi.

kebaikan b complex
Kebaikan B ComplexIanya sangat penting dalam pembentukan kolagen. Ramai yang sibuk ingin membeli kolagen walhal hanya dengan mengamalkan makanan yang tinggi vitamin C membantu penghasilan kolagen dengan lebih baik. Antara vitamin C terbaik di pasaran sekarang ialah Sustained Release Vita-C Plus.

kebaikan vitamin C
Kebaikan Vitamin CIa terkenal sebagai vitamin awet muda. Ia dikatakan mampu melambatkan proses penuaan. Selain itu, vitamin E juga dikatakan membantu keseimbangan hormon dan mengawal kadar minyak dalam liang kulit. Vitamin E juga mampu mengurangkan kesan kulit jeragat selain pengambilan beta carotene. Vitamin E sangat membantu bagi mereka yang mempunyai masalah kulit yang berminyak. Contoh vitamin E ialah vitamin E Complex Shaklee.

kebaikan vitamin E complex
Kebaikan Vitamin ESangat penting dalam penghasilan sel baru. Pengambilannya membantu mengurangkan kesan kulit hitam (kulit mati akibat jerawat). Tompokan hitam pada kulit akibat jerawat sangat sukar untuk dihilangkan jika kita tidak mendapat protein yang cukup untuk penghasilan sel baru. Untuk mendapatkan kulit yang cantik, kita perlulah mendapatkan makanan yang bersumberkan protein yang baik. Contoh protein ialah Energizing Soy Protein Shaklee

kebaikan ESP shaklee
Kebaikan ESP


Selain daripada empat vitamin ini, air juga sangat penting.

Kenapa minum air sangat penting?

Ianya sangat penting dalam pengaliran darah, penyerapan sumber nutrien dari sumber makanan untuk diserap dalam tubuh. Kekurangan air boleh menyebabkan jerawat mudah terhasil. Kekurangan air boleh menyebabkan kita mempunyai kulit yang kering seterusnya mempunyai kulit yang bermasalah.


Jadi tunggu apa lagi? Harga untuk kecantikan tidaklah mahal kerana yang penting, pilih produk yang selamat dan benar-benar berkesan. Shaklee ini tak rugi digunakan hihi.

Hubungi saya untuk sebarang info dan pertanyaan.Nabihah Yunus
Shaklee ID: 893006
SMS; 012-3620750
Email: nabihah_yunus@yahoo.com

0 comments:

Post a Comment