Friday, June 6, 2014

Cara Hilangkan Parut dengan Optimum

Parut jerawat di muka, parut di badan, parut kesan kemalangan atau pun parut kerana kulit sensitif sememangnya boleh mengurangkan keyakinan seseorang. Petua-petua tradisional dan moden boleh diamalkan untuk membantu merawat masalah ini. Cara yang paling mudah dan cepat menggunakan Vitamin E dari Shaklee :) Kenapa saya bercerita pasal Vitamin E? Bulan Jun ini ada promosi Vitamin E dari Shaklee. Setiap pembelian 6 botol Vitamin E akan mendapat percuma satu botol Vitamin E lagi dan boleh dapat keahlian percuma. Saya ada cerita pasal promosi dari Shaklee di sini. Saya ada juga mention berkenaan vitamin E kegemaran saya di sini


Vitamin E memang dikenali sebagai vitamin untuk kulit. Ia adalah vitamin antioksidan yang mana ia akan memelihara sel-sel yang sentiasa terdedah dengan radikal bebas agar tidak rosak dan mengakibatkan penuaan pra-matang. Kelebihan yang lain termasuklah boleh merawat parut jerawat dan parut akibat kemalangan.


Kelebihan Vitamin E Shaklee berbanding yang lain adalah seperti berikut:
  • Vitamin E Shaklee terdiri daripada Vitamin E d-alpha tocopherol concentrate and d-alpha tocopheryl acetate selain lengkap dengan Selenium. Kenapa dengan selenium? Kerana vitamin E tanpa selenium adalah tidak sempurna, selenium membantu penyerapan vitamin E dengan lebih berkesan.
  • Vitamin E Shaklee didatangkan bersama dengan grape seed yang mana kelebihan grape seed ni mengandungi kuasa antioksidan 20x lebih hebat daripada vitamin E sahaja. Grape seed mengandungi OPC iaitu Oligomeric Proanthi Cyanidin membantu kulit lebih anjal dan awet muda. Grape seed juga bertindak sebagai anti kanser. 
Cara mudah untuk hilangkan parut dengan Vitamin E Shaklee hanyalah dengan pecahkan kapsul vitamin E dan sapu pada kawasan parut setiap malam sehingga dapat kesan yang diingini. Saya dah cuba. Memang bagus kesannya ;D Satu botol Vitamin E mengandungi 120 biji, hanya makan sebiji sehari, sebotol vitamin E mampu tahan sehingga 4 bulan penggunaan. Jimat dan berbaloi. 

Untuk mempercepatkan lagi kuasa penyembuhan dan kesan parut, pelanggan juga disyorkan untuk ambil bersama dengan ESP. ESP membantu untuk memperbaharui sel kulit dan penghasilan sel kulit baru akan menjadikan kulit lebih cerah dan berseri. Di lain entri saya cerita kelebihan Energizing Soy Protein atau ESP ini.
 

0 comments:

Post a Comment